ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

refresh


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Regia la care lucrez a oragnizat un curs de refresh care a durat doua zile fara scoatere integrala din activitate, la o luna dupa asta imi cere sa semnez un act aditional pe o durata de un an de zile prin care ma oblig in cazul in care vreau sa demisionez sa suport cheltuielile cursului 150 eur , in caz contrar or sa-mi retina banii din salar. Sunt obligat sa semnez actul aditional in masura in care nu mi s-a spus nimic de asta decat dupa trei sapt dupa ce am facut cursul acelasi curs l-am facut si acum 3 ani si nu am semnat nici un act aditional??????
Eu stiam ca sunt obligat sa platesc doar daca durata cursului a fost mai mare de 60 de zile.

Adaugata in: Legislatia muncii
Dragos Stoia
 User  Dragos Stoia
a intrebat la 25 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2011
Articolul din Codul Muncii privind restituirea sumei aferente unui curs platit de catre angajator a fost modificat prin legea 40/2011 astfel:

Art. 198
1. Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. 1, nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.

2. Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.

3. Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. 1 determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Legea nu mai prevede o durata minima a cursului pentru care salaraitul ar trebui sa plateasca contravaloarea in cazul incetarii raportului de munca la initiativa sa.

Act aditional insa se intocmeste anterior inceperii cursului si nu dupa finalizarea lui.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Viviana Serni George Andreescu Ioana Popa Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024