ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reintegrare drepturi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Printr-o hotarare judecatoreasca am fost reintegrat in functia publica in cadrul aparatului de specialitate al primarului, insa drepturile salariale pe care le-am castigat nu mi-au fost platite. Dupa expirarea termenului legal (15 zile) am primit o dispozitie prin care primarul a stabilit plata conform OUG nr. 92/2012. In ceea ce ma priveste este -REPUNEREA IN SITUATIA ANTERIOARA - este un drept individual revendicat de la un angajator care a facut o eliberare din functie in mod nelegal. Opiniile unor specialisti sunt insuficiente. Instanta a dispus reintegrarea in functie si plata drepturilor ca urmare anularii actului ilegal. Nu inteleg modalitatea de repunerea in situatia anterioara, in mod succesiv ori esalonat. Hotararea judecatoareasca nu prevede asa ceva. Trebuia sa legalizez hotararea dupa 01.01.2013 ca sa nu mi se aplice Ordonanta 92/2012 invocata de angajator ?!!

Adaugata in: Legislatia muncii
Florin Roman
 User  Florin Roman
a intrebat la 02 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2014
Exista un termen de plata in acea hotarare? Daca nu, atunci este corect invocata OUG de catre angajator, la stat asa se platesc drepturile salariale castigate in instanta, esalonat in termenii mentioanti in Ordonanta, cat timp aceste drepturi sunt castigate in 2013, este anul in care devin executorii cu alte cuvinte. Daca termenul de plata este de 15 zile atunci ar fi trebuit respectat termenul. Dar ma indoiesc ca instanta ar fi dat o astfel de hotarare, contrara legii.

Cat despre reintegrare, aceasta se face printr-o decizie care vi se comunica spre semnare, dupa ce angajatorul intra in posesia hotararii instantei. Inteleg ca acest pas s-a parcurs?! Cel putin asa reiese din cele expise.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu adriana iancu G Stancu Viviana Serni Ioana Popa George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024