ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reintegrare salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma comunicarii unei Sentinte Civile definitive si executorie prin care societatea a fost obligata de catre Tribunal la reintegrarea pe postul detinut anterior si plata drepturilor salariale de la data concedierii si pana la data reintegrarii EFECTIVE a unui salariat concediat disciplinar, i-am comunicat acestui salariat sa se prezinte la sediul societatii pentru a fi reintegrat si a incasa drepturile salariale cf Sentintei respectrive.Ce facem in situatia in care salariatul nu se prezinta? Daca si instanta de control judiciar respinge recursul, salariatul poate veni cu putin timp inainte de a se implini termenul de prescriptie de 3 ani sa solicite reintegrarea si plata salariilor de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective? Adica sa-i platim salariul pe trei ani fara ca salariatul sa vina la munca?

Gabriel-lucian Malureanu
 User  Gabriel-lucian Malureanu
a intrebat la 25 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriel-lucian malureanu la 25 Ian. 2013
Puteti incerca, dar nu puteti desface CIM oricum. E putin mai problematic, daca s-a facut reincadrarea desfacerea CIM pe motivul neprezentarii ar trebui sa aiba la baza o cercetare, fiind abatere disciplinara. Nu stiu cat de mult se aplica la dvs acel articol in CPC, eu as spune ca nu se aplica. Aveti o hotarare judecatoreasca ce trebuie respectata. Cel mult puteti incerca sa va adresati instantei si sa le prezentati situatia, sa le precizati ca salariatul refuza sa se prezinte, cu dovada ca ati dat curs hotararii prin decizia de reincadrare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriel-lucian Malureanu
 User Gabriel-lucian Malureanu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Ian. 2013
Ma gandeam sa merg pe art.586 si urmatoarele cod pr.civ , prin executor judecatoresc, sa-i facem o oferta reala si in caz de refuz sa incheiem proces-verbal iar apoi dupa 3 zile de la comunicare sa-i desfacem disciplinar C.I.M.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2013
Cat timp i-ati trimis decizia de reitegrare, a semnat pentru primire ei dar nu a onorat-o, chiar daca merge in instanta nu va avea castig de cauza. Se poate considera chiar absenta nemotivata de la locul de munca si il puteti cerceta disciplinar odata ce a fost facuta reincadrarea dar el nu se prezinta la lucru.

Drepturile salariale i le puteti vira pe card, cele stabilite prin hotarare. Astfel va asigurati ca ati dusa la indeplinire hotararea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024