ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

restituire garantie gestionar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.am lucrat ca gestionar la o firma de produse lactate din martie 2007 pana in august 2010;mi sa retinut din salar 10% garantie gestiune lunar pana s-au cumulat 3 salarii;in august 2010 mi sa desfacut contractul disciplinar pe motiv ca am cauzat un prejudiciu companiei si ca urmare sa depus si o plangere penala impotriva mea la politie;asa zisul prejudiciu sa recuperat in totalitate el fiind facturat de compania la care am lucrat firmei de transport cu care aveau contract si care livra produsele lactate;deci ei au recuperat prejudiciul dar refuza in continuare sa imi restituie garantia din 2010;am facut o cerere in acest sens dar nu am primit nici un raspuns;intrebare:ce pot face ca sa imi recuperez garantia?

Marius Contiu
 User  Marius Contiu
a intrebat la 06 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Contiu
 User Marius Contiu
a raspuns userului adriana iancu la 07 Oct. 2014
deci am fost acuzat de furt eu si un sofer de la firma de transport.si au facturat tot prejudiciul firmei de transport.de ce imi mai retin mie garantia daca ei au recuperat prejudiciul de la firma de transport?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2014
Situatia relatata de dv. nu este foarte clara, nu am inteles exact de la cine a fost recuperat prejudiciul.
In cazul constituirii de garantii de catre salariati se aplica Legea 22/1969 modificata si completata de Legea 54/1994 , care reglementeaza angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici. Prin gestionar se intelege persoana care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a unui agent economic, indiferent de modul de dobindire si de locul unde se afla bunurile.
Referitor la obiectul gestiunilor art. 2 din Legea 22/1969 prevede ca sunt considerate bunuri, in sensul acestei legi, bunurile materiale, mijloacele banesti sau orice alte valori.
Atunci cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, agentii economici se vor despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea lor (art. 16 alin. 3 din lege).

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024