ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o salariata in CIC, care expira in dec.2013. Societatea a avut un restaurant, unde a fost ospatara. Restaurantul s-a inchis si spatiul s-a dat in chirie. Societatea nu mai are nici o activitate, decat acest spatiu inchiriat. Ce se intampla la revenirea salariatei din CIC pana la 2 ani? Cum ii desfac CIM?
Va multumesc.

Catalina Sallai
 User  Catalina Sallai
a intrebat la 31 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2013
Daca firma s-a dizolvat in conditiile legii, atunci intervine o incetare de drept la data la care angajatorul isi inceteaza existenta, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;[...]
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)?j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
[...] e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;[...]
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Daca firma insa nu este dizolvata, existand in continuare, atunci intervine interdictia de concediere prevazuta de OUG 111/2010, dupa revenirea definitiva din CIC salariatei. Cu alte cuvinte, daca nu este vorba de o dizolvare a angajatorului, concedierea ei, dupa revenirea din CIC definitiva, poate fi dispusa numai dupa 6 luni de la data revenirii, cu exceptia situatiilor in care angajatorul se afla in procedura de faliment, reorganizare judiciara sau daca salariata a beneficiat deja de o astfel de protectie in temeiul aceleiasi legi.

Art. 25 - OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Gratiela Petrescu adriana iancu Radu Anton George Andreescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024