ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata care in sept. 2009 a intrat in CCC pana la 2 ani, inainte de a i se termina acest concediu a nascut din nou si i s-a prelungit CCC pana la 01.03.2014 cand cel de-al doilea copil a implinit 2 ani. Din motive financiare nu imi pot permite sa o mai tin angajata, ca motivatie ca nu imi permit acest lucru sta faptul ca pe toata perioada cat angajata a fost in cele doua CCC nu am mai angajat pe nimeni si faptul ca firma a fost pe pierdere. Legislatia spune ca sunt obligata sa o tin cel putin 6 luni de zile dupa revenirea din activitate daca a stat in CCC de pana la 1an, doi ani sau trei ani pentru copilul cu handicap, dar au trecut aproape 4 ani (mai exact 3 ani si jumatate) de cand angajata a ramas in primul CCC. Chiar sunt obligata sa o mai tin 6 luni de zile si sa o platesc cu bani adusi de acasa? Nu exista nicio varianta legala de a o da in somaj inainte de a se termina perioada de 6 luni cat as fi obligata sa o mai tin angajata? Chiar nu exista nicio protectie si pentru angajatorii de buna credinta, care nu doresc sa o dea afara pe aceasta angajata ca apoi sa angajeze pe altcineva, ci pur si simplu nu am venituri suficiente pentru a-i plati salariul?

Multumesc,
Aida Ardelean

Aida Ardelean
 User  Aida Ardelean
a intrebat la 10 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
Nu aveti voie sa concediati salariata in cazul de fata, mai devreme de cele 6 luni, cu exceptia cazului in care intrati in faliment sau procedura de reorganizare judiciara, declarate in instanta. Altfel nu puteti. Ea avut 2 CIC si nu un CIC de 4 ani, sau cel putin asa ar fi trebuit sa se intample.

Conform OUG 111/2010 aceasta protectie se aplica o singura data pentru nasterile care au loc incepand cu data de 1 ianuarie 2011. Dat fiind faptul ca salariata a intrat direct din CIC 1 in CIC 2, protectia nu s-a aplicat dupa primul concediu. Caz in care aveti obligatia sa o aplicati acum, dupa incetarea celui de-al doilea concediu.

Mai mult, Codul muncii va permite sa incadrati pe cineva in locul ei, pe perioada suspendarii contractului ei de munca. Este optiunea dvs daca apelati sau nu la aaceasta varianta, in final.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024