ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

REVISAL. Modificare. Conventii civile ocazionale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un Inspector resurse umane cu atestat poate incheia conventii civile ocazionale, cand societatea are modificari de facut in REVISAL, conform Codul muncii 2011?

Misu Zoli
 User  Misu Zoli
a intrebat la 28 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2011
Incepand cu data de 01 august 2011, data intrarii in vigoare a HG 500/2011, completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor Revisal poate fi facuta fie de una sau mai multe persoane numite de angajator prin decizie scrisa, fie de prestatori de servicii inregistrati la inspectoratul teritorial de munca.

Activitatea ocazionala este acea activitate care se iveste intamplator, accidental, de ocazie fara caracter de regularitate. Or, activitatea de completare si transmitere a registrului de evidenta a salariatilor Revisal nu indeplineste aceste conditii, fiind prestata in mod obisnuit, cu caracter repetitiv.

Activitatea presupune completarea elementelor obligatorii prevazute de lege, atat la angajare si la incetarea contractului individual de munca, dar si pe parcursul executarii contractului individual de munca.

Aceasta obligatie deriva din prevederile art. 1 alin. 1 din Legea 26/1990 privind registrul comertului potrivit carora, comerciantii, inainte de inceperea comertului, precum si alte persoane fizice sau juridice prevazute in mod expres de lege, inainte de inceperea activitatii acestora, au obligatia sa ceara inmatricularea in registrul comertului, iar in cursul exercitarii si la incetarea comertului sau, dupa caz, a activitatii respective, sa ceara inscrierea in acelasi registru a mentiunilor privind actele si faptele a caror inregistrare este prevazuta de lege.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024