ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariat cu doua Contracte de Munca cum se poate intra in legalitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi dati un sfat cu privire la urmatoarea speta:am inregistrat suspendarea unui salariat pt abs,nemotivate in perioada 13-22.10.2014.Apoi pe 23.10.14 i-am incetat CIM cu art.61(a).Pe data de 27.10.2014 salariatul respectiv se prezinta si doreste sa fie lucreze din nou la firma.Se fac toate demersurile si pe data de 29.10.2014 9 dupa avizul medical , se transmite in revisal CIM cu incepere 30.10.2014.In prima zi de lucru salariata aduce 2 concedii medicale pt. perioada 13-26.10.14 si cere sa-i fie platite.Stiu ca concediile medicale trebuie sa fie platite dar cum?Sa-i anulez prima incetare ca eronata, nu o pot nici prin reactivare ca nu are nici hotatire judecatoreasca ?Si apoi cum sa-i incetez al doilea CIM. cu ce articol?Salariata a motivat ca asa i-a spus cineva dupa ce i se face angajarea i se pot plati medicalele de aceea nu le-a aratat cand a cerut alta angajare.Multumesc!

Gabi Toma
 User  Gabi Toma
a intrebat la 21 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Nov. 2014
Sunt foarte multe semne de intrebare in expunerea dumneavoastra.
Nu inteleg de ce incetarea contractului in urma cercetarii disciplinare prealabile o considerati eronata?Iar motivul pentru care l-ati angajat la trei zile dupa ce l-ati concidiat in baza art 61 lit a, mi se pare cel putin ireal.
Salariatul avea obligatia sa va anunte ca are certificat medical.
ART. 81 Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006
(1) Asiguraţii au obligaţia de a ?nştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea ?n care funcţionează acesta, ?n termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. ?n situaţia ?n care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit ?n zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a ?nştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate ?n prima zi lucrătoare.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024