ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariati trasferati prin fuziune


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Ce se va intampla cu salariatii unei societati care va fi absorbita de catre o alta societate.
Mentionam ca nu se renunta la nici un angajat si nimeni nu doreste sa-si inceteze activitatea.
Printre toti salariatii avem o salariata care este detasata si o salariata care are contractul suspendat pentru crestere copil pana la doi ani.
As dori sa ma ajutati cu un model, de decizie colectiva de transfer a salariatilor si ce se poate face cu cele doua angajate care au contractele suspendate.

Cornelia Ene
 User  Cornelia Ene
a intrebat la 17 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2015
In cadrul cap. V, art. 173, alin. (2), coroborat cu cap. II, art. 5, alin. (1) din Legea nr. 67/2006, privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, toate drepturile si obligatiile cedentului (persoana care isi pierde calitatea de angajator) care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoana care dobandeste calitatea de angajator).Ca urmare a cesiunii/fuziunii se produce implicit si transferul colectiv al salariatilor, deci si drepturile si obligatiile salariatilor care decurg din contractele de munca existente sunt transferate integral cesionarului. Contractele de munca nu inceteaza, ci vor fi transferate cesionarului care devine noul angajator in temeiul contractului de fuziune/cesiune incheiat intre cele doua societati care trebuie sa contina si prevederi cu privire la salariatii transferati, in acest sens se emite o Decizie colectiva de transfer.Aceasta decizie trebuie sa contina in anexa lista cu salariatii transferati si conditiile contractuale in vigoare la data transferului, decizie ce se aduce la cunostinta salariatilor si devine parte componenta a contractului de munca.Anterior datei transferului, atat cedentul cat si cesionarul au obligatia de a informa in scris reprezentantii salariatilor sau, in cazul in care acestia nu sunt constituiti ori desemnati, pe salariatii proprii, cu cel putin 30 de zile inainte de data transferului.
Cele doua contracte suspendate vor fi transferate dupa incetarea suspendarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024