ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sarcina si contract pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 7 luni si jumatate, urmeaza sa intru in prenatal la 1 februarie, dar contractul de munca imi expira la 3 saptamani dupa ce intru in prenatal.

De la munca mi-au zis ca trebuie sa merg la somaj sa-mi depun dosarul, dar cei de acolo (de la somaj) mi-au zis ca nu ma pot prelua din prenatal...asta a fost un raspuns,....altcineva tot de la somaj mi-a zis ca pot sa depun dosarul de somaj dupa expirarea contractului, dar nu m-a lamurit ce fac cu prenatalul, adica unde il depun dupa aceea!

O alta varianta ar fi sa merg la casa de sanatate, lucru pe care l-am facut, iar de acolo mi-au zis ca ma preiau ei dupa expirarea contractului, fara sa mai trec pe la somaj, si apoi pot lua indemnizatia de crestere copil, desi cei de la munca mi-au zis ca daca nu mai sunt asigurata si nu merg la somaj nu beneficiez de indemnizatie. Se considera sau nu prenatalul ca intrerupere daca nu mai am contract de munca, ma afecteaza la indemnizatie? Trebuie sa merg la somaj sa imi depun dosarul?
Unde duc prenatalul dupa expirarea contractului?

Florentina Nedelcu
 User  Florentina Nedelcu
a intrebat la 28 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului florentina nedelcu la 29 Ian. 2014
Concediul de maternitate este suportat din bani FNUASS si nu se impoziteaza indemnizatia acordata. Se retine si se calculeaza numai contributia pentru CAS pensii, cea individuala se scade din valoarea indemnizatiei iar cea a angajatorului se plateste separat. Concediul prenatal este perioada asimilata pentru acordare CIC si se ia in calcul indemnizatia aferenta la calcularea celei pentru crestere copil, asa cum am mai spus si anterior.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florentina Nedelcu
 User Florentina Nedelcu
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2014
multumesc! deci sa inteleg ca si concediul de maternitate este un venit supus impozitelor,chiar daca eu nu o sa mai am conditia de asigurat avand in vedere incetarea contractului meu de munca?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2014
Concediul crestere copil si indemnizatia lunara au ca baza legala OUG 111/2010, art. 2, pe care il puteti regasi aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2014
Cred ca ati intebat mult prea multe persoane si din toate cele enumerate doar doua v-au raspuns corect. Nu puteti intra in somaj din concediul de maternitate, nu este indeplinita total conditia de a fi apta de munca, exista anumite activitati sau tipuri de program pe care nu le puteti efectua. Intr-adevar, imediat dupa incetarea contractului plata va fi preluata de catre Casa de sanatate pentru restul concediului de maternitate, atat cel prenatal cat si cel postnatal. Certificatele le puteti prezenta la ei, la Casa de sanatate.

Nu are nicio legatura indemnizatia crestere copil cu asigurare la vreunul din sistemele sociale de stat.. Aceasta se acorda si se calculeaza in baza mediei veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, la care se aplica 85%. Concediul prenatal sa ia in considerarea pentru stabilirea dreptului la CIC si indemnizatie si intra in calcularea celei din urma.

Nu va faceti probleme, nu trebuie sa mergeti neaparat la somaj. Dosarul pentru somaj il depuneti cel mai bine dupa ce terminati CIC.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024