ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare punct de desfasurare a muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unei societati comerciale. Punctul de lucru pe care am fost incadrat si unde mi-am desfasurat activitatea de la inceput si pana acum ( aprox 1 an si jumatate ) tocmai a fost hotarat de sef sa imi fie schimbat in alta locatie si sa imi creasca si programul de lucru tot pe aceiasi bani, bineinteles fara vreo consultarea mea in prealabil.
Intrebarea mea este daca trebuie sa imi dea un act anexa la contractul de munca in care sa specifice modificarea punctului in care imi desfasor activitatea si numarul de ore pe saptamana?
Multumesc anticipat.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alexandru Meroiu
 User  Alexandru Meroiu
a intrebat la 16 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Iul. 2013
De mentionat ca angajatorul va poate modifica unilateral locul muncii NUMAI in cazul delegarii sau detasarii pe perioada limitata de timp, sau in cazul in care este necesara rotejarea angajatului. In alte situatii, fara incheierea unui act aditional prin care sa se modifice locul muncii scimbarea nu este legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iul. 2013
Da, ar trebui sa vi se incheie un act aditional la contractul de munca daca vi se schimba permanent locul de munca. Iar programul de lucru nu poate depasi norma legala, de 40 de ore pe saptamana cu doua zile consecutive drept repaus saptamanal. Tot ce depaseste norma de lucru se incadreaza la categoria ore suplimentare, iar pentru efectuarea lor, cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente, este necesar acordul dvs scris inainte de efectuarea lor. Munca suplimentara se compenseaza in mod obligatoriu si se ponteaza. Compensarea se face prin timp liber platit corespunzator orelor lucrate suplimentar, timp acordat in urmatoarele 60 de zile, sau prin acordarea unui spor de 75% la salariul de baza corespunzator, daca nu este posibila acordarea liberului. Daca nu se respecta aceste prevederi legale, depuneti o sesizare la ITM pentru ca orice modificare a CIM fara un act scris nu este legala, nu se poate face doar verbal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion George Andreescu alexei delimart Viviana Serni adriana iancu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024