ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se platesc orele suplimentare predate, ca institutor, la scoala, la propria clasa?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt institutor ed. fizica-invatator si predau la cls. a II-a. La ciclul primar, stiti ca nu este norma did., ci POST didactic, astfel ca anumite ore sa fie predate de profesori. Orele de ed. fizica se predau obligatoriu de prof. de specialitate. Eu le-am predat la clasa mea si m-a obligat directorul sa le predau si anul acesta fara sa-mi fie platite ca ore suplimentare.
Cine are dreptate? Trebuie sa-mi fie platite ca ore suplimentare? Trebuia si anul trecut sa-mi fie platite? Mentionez ca anul trecut am fost incadrata ca profesor-invatator caci mi s-a luat in consideratie adeverinta de la Spiru Haret, eu finalizand si Fac. de Ed. Fizica, 2009, care incepand cu 1.05.2012 nu a mai fost considerata valabila.
Multumesc anticipat.

Dana Dana
 User  Dana Dana
a intrebat la 09 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2012
Daca sunteti incadrata cu contract individual de munca atunci ar trebui respectata norma din contract. Daca in CIM apare norma intreaga, 8 ore pe zi, tot ce depaseste norma trebuie compensat ca atare. In cazul contractului cu timp partial munca suplimentara este interzisa iar acest detaliu se mentioneaza in CIM. Incercati sa obtineti si o opinie a ITM cat si un raspuns din partea Inspectoratului Scolar. Personal consider ca ar trebui platite orele suplimentare. In plus, angajatorul nu va poate obliga sa desfasurati o anumita activitate, chiar si ca profesor, nu este legal. Incalca principiul libertatii muncii prevazut in Consitutie si Codul muncii, prin care nicio persoana nu poate fi fortata / constransa / obligata sa presteze o anumita activitate impotriva vointei ei, daca nu este vorba de forta majora, prevenire accidente sau solutionarea lor.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024