ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sfat juridic urgent


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:

- firma la care lucrez e nevoita sa faca disponibilizari masive din cauza reduceri drastice a comenzilor insa directorul firmei nu doreste sa semneze actele care tin de procedura concedierii colective (pe motiv ca isi pateaza integritatea in fata angajatilor), astfel ca s-a gandit sa-i solicite patronului firmei (care e cetatean englez) sa semneze o imputernicire (nelegalizata) prin care ma numeste pe mine (angajata pe functia de referent resurse umane) sa ma ocup de tot ce tine de concedieri si in acelasi timp sa semnez eu toata actele care au legatura cu aceste concedieri. Aici apare nelamurirea mea: cum se poate ca printr-o simpla imputernicita semanata de patron sa poata altcineva (in afara reprezentantului legal) sa semneze documente oficiale, cum sunt notificari catre ITM sau decizii de desfacere CIM?

Va rog sa-mi spuneti daca asa ceva este posibil si mai ales daca este legal, deoarece nu as dori sa semnez documente pe care nu am dreptul sa le semnez. De asemenea, va rog sa ma indumati catre legea care sustine ca doar directorul firmei are obligatia si dreptul sa semneze astfel de acte sau daca, din contra, exista o lege care sustine ca e ok ca acetele sa fie semnate de oricine atat timp cat exista imputernicirea patronului.

Va multumesc mult!

Adaugata in: Legislatia muncii
Andrea Szabo
 User  Andrea Szabo
a intrebat la 26 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrea Szabo
 User Andrea Szabo
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2013
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Voi mai insista si la ITM. O seara frumoasa!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2013
Deciziile de concediere trebuie semnate de reprezentantul legal sau de angajator. Va poate imputernici sa transmiteti documentele catre ITM. Daca exista imputernicirea angajatorului, atunci un salariat se poate ocupa de aceste lucruri dar va trebui sa existe dovada ca el v-a dat posibilitatea sa faceti acest lucru. Incercati sa obtineti si o confirmare de la ITM, personal stiu ca imputernicirea va sustine in aceasta directie, este un act legal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024