ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, vreau sa ma lamuriti intr-o problema. Am 22 de ani munciti, de 3 luni 1/2 lucrez la o alta firma la care am venit prin transfer si nu ne intelegem in ultima vreme, e o colaborare putin mai dificila si sunt amenintata mereu cu concedierea. Vreau sa stiu daca in urma concedierii voi putea beneficia de somaj si cum pot sa imi desfaca contractul incat sa nu pot beneficia de somaj. Daca nu ne intelegem si sunt amenintata mereu cred ca nu vor fi tocmai intelegatori sa imi acorde sansa de a merge pe somaj. Multumesc.
Mentionez faptul ca ei pretind in fiecare zi mai multe sa fac incat sa nu reusesc si sa cedez eu pentru a pleca sau sa imi dau demisia.

Adaugata in: Legislatia muncii
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 11 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Puteti beneficia de somaj daca incetarea are loc din motiv neimputabil dvs ca salariat si daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii solicitarii. Ceea ce inseamna ca la baza unei eventuale concedieri ar trebui sa stea fie desfiintarea postului, fie necorespunderea profesionala / fizica / psihica, in conditiile legii (evaluare profesionala, medicala, psihiatrica respectiv).

Daca se ajunge la concediere pe motive disciplinare, incetare cu acordul partilor sau chiar la demisie, pierdeti dreptul la somaj, din pacate toate sunt considerate motive imputabile salariatului.

Incercati o sesizare la ITM daca anagajatorul va incalca drepturile si va simtiti amenintata in mod ilegal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024