ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor de fidelitate returnat din cauza perioadei de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In anul 2009, mai exact pe data de 1.09.2009 am semnat un angajament de spor de fidelitate prin care ma oblig sa nu plec de la firma in termen de 5 ani conform contractului colectiv de munca, daca nu trebuie sa le dau dublu sumei incasate inapoi.
Eu am facut cerere (in data de 26.08.2014) de incetare a activitatii in societate cu acordul partilor, incepand cu data de 29.08.2014.
Mi s-a comunicat de la juridic ca nu pot sa plec fara a platii suma datorata cu toate ca in data de 1.09.2014 se implinesc cei 5 ani, eu asa am crezut dar eu din iulie 2010 - august 2012 am fost in concediu de crestere copil cu contractul de munca suspendat, drept pentru care societatea sustine ca acea perioada de 2 ani (pt crestere copil) nu intra in cei 5 ani, in aceste conditii perioada s-a prelungit pana in 2016.

Am facut toate demersurile in cadrul societatii pt lichidare si mi s-a zis ca nu mi se semneaza lichidarea si nu mi se da decizia de incetare a contractului de munca pana nu platesc suma stipulata de ei (valoare aprox 33998 lei) sau nu fac un angajament ca ma obig sa platesc aceasta suma, sau sa nu mai plec de la ei pana in 2016.

Nu stiu ce sa mai fac la noul angajator ar trebuii sa ma prezint cat mai curand posibil, si imi este frica sa nu pierd locul de munca din cauza actualului angajator.

Va multumesc

Adaugata in: Legislatia muncii
Adina Popescu
 User  Adina Popescu
a intrebat la 01 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024