ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stimulent insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

1.Am optat pentru concediu de ingrijire copil pana la 1 an, as vrea sa stiu, in cazul in care doresc ca inainte de a implini copilul 1 an sa incep activitatea profesionala, insa la un alt angajatordandu-mi demisia de la fostul angajator mai pot beneficia de stimulentul de insertie de 500 ron?Daca da,care dintre cei doi angajatorifostul sau actualul ar trebui sa completeze formularul de reluare activitate,tin sa specific ca acest fomular cuprinde si informatii legate de fostul loc de munca.
2. Cu cat timp inainte este permis sa imi reiau activitatea in cazul in care am optat pentru concediu de crestere copil pana la 1 an pentru a beneficia de stimulentul de insertiecopilul implineste 1 an pe 5 august?Intai reiau activitatea si apoi depun dosarul pentru stimulent sau pot depune dosarul inainte de reluarea activitatii?

Adaugata in: Legislatia muncii
Cristina Radu
 User  Cristina Radu
a intrebat la 12 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Inainte de a va incepe activitatea la noul angajator va trebui sa inaintati actualului angajator o cerere de reluare a activitatii anterior implinirii varstei de 1 an de catre copilul dvs., in baza caria angajatorul va inceta perioada de suspendare a contractului de munca. Ulterior reluarii activitatii veti putea inainta demisia, caz in care veti avea obligatia de a respecta preavizul contractual, preaviz ce nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru pozitiile de executie si de 45 de zile lucratoare pentru cele de conducere. Puteti inainta si o cerere pentru incatare cu acordul partilor in baza art. 55 litera b. din Codul muncii republicat, insa aveti in vedere faptul ca angajatorul nu are obligatia de a o aproba. Situatie in care veti fi nevoita sa respectati preavizul.

Formularul, in opinia mea, poate fi completat de actualul angajator, odata cu reluarea activitatii, sau de viitorul angajator daca incetati prin acordul partilor. Insa va recomand pentru o siguranta mai mare sa adresti o intrebare si la Directia de Asistenta Sociala sau insitutia care va plateste indemnizatia pentru crestere copil si unde ar trebui sa depuneti dosarul pentru stimulent.

Revenirea la locul de munca poate fi facuta si cu o zi inaintea celei in care copilul dvs va implini 1 an. Legea nu prevede restrictii in acest sens, important este ca aceasta conditie sa fie respectata, copilul sa nu implineasca nu an anterior revenirii dvs la locul de munca. Puteti astfel reveni inclusiv pe data de 4 august, dar nu mai tarziu. Dat fiind insa faptul ca data de 4 august este zi nelucratoare, sambata, puteti solicita revenirea cu data de 3, inaintand angajatorul cererea cu ceva timp anterior acestei date - una, doua saptamani.

Dosarul pentru obtinerea stimulentului de insertie il veti depune dupa reluarea activitatii, pentru ca va trebui sa faceti dovada veniturilor realizate si totodata a neimplinirii varstei de 1 an de catre copilul dvs la momentul revenirii la lucru.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024