ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare CIM concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Avem o salariaat care a avut CIM suspendat pe perioada de 1 an pentru concediu crestere copil, in perioada 05.10.2015 - 13.07.2016. Avand in vedere noua lege privind concediul de crestere copil, salariata a depus cerere in care solicita prelungirea suspendarii pentru inca un an.
In decizia de prelungire a suspendarii, cu ce data trebuie sa fac prelungirea suspendarii? cu data de 13.07.2016 - 13.07.2017 sau cu data de 14.07 2016 - 13.07.2017?
Multumesc


Andra Nechita
 User  Andra Nechita
a intrebat la 22 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2016
Legea 66/2016:
Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
Pentru ca nu s-au publicat in Monitorul oficial normele de aplicare, tot ce stim acum este ca aceasta lege intra in vigoare de 01.07.2016.
Oricum, prelungirea suspendarii CIM o veti face cu 14.07.2016.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton alexei delimart Marius Ion G Stancu George Andreescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024