ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare CIM in regim de plata la ora


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
am un CIM incheiat pe per.determinata, in regim de plata la ora. Salariata pleaca in C.M. crestere copil. Va fi inlocuita de un alt cadru didactic din cadrul scolii noastre ca suplinitor.
Eu am gandit in felul urmator: se va hotara in C.A. suspendarea CIM cf.certificat medical crestere copil si suplinirea acesteia de un alt cadru didactic. Celui care va suplini i se va modifica CIM-ul ca si ore/luna si binenteles salariul brut lunar. In acest caz se va intocmi un act aditional la contract, iar modificarile vor fi inregistrate la ITM in termen de 20 de zile lucratoare ?

Spuneti-mi, va rog, daca am spus corect.


Va multumesc,


Adaugata in: Legislatia muncii
Luiza Neagu
 User  Luiza Neagu
a intrebat la 26 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Luiza Neagu la 27 Mai. 2014
Daca sunt posturi diferite, da, puteti, pentru ca sunt CIM diferite pe perioada determinata. Daca este vorba de acelasi post, aceeasi materie de predat, atunci ii puteti completa norma in contract cat timp acesta este incheiat cu norma partiala, asa cum se procedeaza de obicei cu astfel de contracte. Modificarea normei o faceti prin act aditional incheiat la contractul de munca existent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luiza Neagu
 User Luiza Neagu
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mai. 2014
Avand in vedere ca angajata noastra, am inteles ca a nascut pe 30 aprilie, ar fi vorba de concediu de postnatal de lauzie.
Persoana care o va inlocui este angajat al unitatii noastre cu CIM pe per.determinata in regim de plata la ora, CIM ce va expira pe data de 4 iulie 2014 . Sa inteleg ca pot avea un angajat cu 2 contracte distincte in regim de plata la ora ?
Va multumesc

O zi placuta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2014
Concediul crestere copil nu este concediu medical, iar acordarea lui nu se poate negicia la nivelul unitatii. Este acordat in baza unei cereri a salariatei, nu il confundati cu concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie, acela este medical.

Ca sa o puteti inlocui aveti nevoie sa incheiati un alt contract de munca cu o alta persoana si nu sa adaugati ore in contractul altui salariat pe perioada determinata. Daca cei doi profesori au aceasi specializare suplinirea se va face printr-un alt contract de tip plata cu ora pe langa cel existent. Nu aveti ce sa ii modificati in contractul de munca in acest caz.

Aveti grija cu acele concedii sa nu va incurcati in ele, insa. Inca ceva: cel medical de sarcina si lauzie are la baza un certificat de la medic si nu se opereaza in Revisal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024