ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tatal fara venituri mai intra in luna obligatorie de CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am nascut in 18 aprilie 2012, moment in care sotul meu era angajat doar de 2 luni (din 7.02.2012), inainte nelucrand in alta parte si neavand nici somaj. Am ales sa intru eu in CIC de 2 ani si, pentru ca stiam ca e nevoie de 12 luni lucrate anterior nasterii copilului (din care sotul avea doar 2), nu ne-am facut probleme din cauza legii care spune ca si cel de-al doilea parinte trebuie sa isi ia o luna de concediu (chiar daca din 07. 02.2012 si pana in prezent el este angajat). Acum, cu 1 luna si 1 saptamana inainte ca copilul sa implineasca 2 ani , am primit o instintare de la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala, in care mi se comunica incetarea platii indemnizatiei pe motiv ca celalalt parinte nu a solicitat CIC. Acum intrebarile mele sunt:
1. E legal asa? Chiar daca tatal nu are 12 luni lucrate anterior nasterii copilului sa mi se intrerupa mie o luna de CIC si sa o ia el?
2. Daca el ia concediu o luna si eu stau o luna in concediu fara plata, o sa imi fie afectata indemnizatia pentru urmatorul copil?(mentionez ca urmeaza sa nasc in luna iulie)
Va multumesc din suflet!

Elena Dan
 User  Elena Dan
a intrebat la 14 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2014
Nu este legal, cat timp nu indeplineste conditiile de acordare a CIC nu se aplica aceasta prevedere. Mergeti la Agentia de Plati, cu o adeverinte de venit a sotului pentru cele 12 luni anterioare datei nasterii, din care sa reiasa ca nu are perioada solicitata de lege, ca sa puteti relua plata. Este un exces de zel, probabil din lipsa informatiilor corespunzatoare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024