ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Lucrez pentru o societate comerciala de 2 ani, zi de zi, de luni pana duminica fara niciun liber, in ture, 9 ore/zi.
Zilele trecute am mers sa discut cu seful despre dreptul de a avea o zi libera pe saptamana, deoarece sunt obosita fizic si psihic.
M-a amenintat cu demisia, adica sa imi dau demisia daca nu imi convine, ca pune anunt pe geam ca angajeaza pe altcineva.
Eu i-am raspuns ca am dreptul la liber, in mod legal, la minim o zi pe saptamana. Am vorbit si cu cele 2 colege ale mele inainte de a face pasul si ele s-au temut sa mergem impreuna sa luptam pentru ceea ce ni se cuvine.
Sunt platita cu 800 lei/luna + bonuri de masa in valoare de 100 lei. A stat el si s-a gandit si mi-a zis in final ca o sa imi ia bonurile de masa pentru ziua aia libera, ca nu e obligat sa mi le dea. Iar eu am fost de acord si i-am zis ca si eu o sa vin cu o zi inainte sa il anunt ca in ziua urmatoare vreau liber si a parut de acord, in prima faza.
Dar mergand pe principiul ca se razgandeste, deoarece ii cunosc firea, ma tem ca atunci cand o sa merg sa il anunt dupa cum ne-a fost pactul, sa imi zica sa nu mai vin deloc. Sau a doua zi cand vin sa nu ma primeasca.

Daca merg la ITM si fac sesizare si domnii vin sa isi faca treaba si colegele nu declara in favoarea mea (ce e de asteptat 100%), am castig de cauza? Pot merge mai departe cu declaratiile lor impotriva mea si in favoarea sefului? Sunt hotarata sa merg mai departe, dar vreau sa stiu daca merita sa lupt si sa fac sesizare la ITM sau sa o las balta si sa muncesc in continuare, la fel, pana ce imi gassesc un alt job.

Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Iruc Nicoleta
 User  Iruc Nicoleta
a intrebat la 03 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Sunt nereguli destul de mari din ce spuneti. Aveti dreptul la un repaus de doua zile consecutive pe saptamana, nu doar o zi. Nu se poate sa lucrati non-stop, nu este legal. Pentru ziua in care sunteti libera intr-adevar nu primiti bon de masa, dar nu va poate retine toate bonurile doar pentru o zi, cat timp la nivel de unitate este prevazuta acordarea lor.

Incercati totusi o sesizare catre ITM pentru ca alta rezolvare, fara intervenita autoritatilor, nu veti avea, decat daca va dati demisia si incercati sa va gasiti un alt loc de munca. In plus puteti depune plangere in instanta pentru recuperarea drepturilor neacordate si plata unor eventuale daune. Situatia trebuie cumva solutionata dar aveti nevoie de ajutorul inspectorilor si al instantei.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024