ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Timp partial, program de lucru distribuit inegal.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Pentru obstinerea certificatului de conformitate art 23.1 al DC 36/2005 UE un medic trebue sa presinte dovada ca sa ?? consacrat în mod efectiv şi legal activitătilor în cauză pe o perioadă de cel putin trei ani consecutivi în decursul ultimilor cinci ani anteriori eliberării certificatului?.

Conform legislatiei muncii in vigoare, lucratorii cu timp partial se bucura de aceleasi drepturi ca si cei cu norma intreaga. In plus, in occident pina si medicii residenti in formare au dreptul la timp partial in procesul formarii si le se considera ca formare timp plin.

Recent au aparut amendamente la DC 36/2005 UE unde art 3 ?f? ?experientă profesională?: exercitarea efectivă şi legală a respectivei profesii într-un stat membru;

a fost amelioarat cu 2013/55 EU art 3 ?(f) ?experiență profesională?: exercitarea efectivă și legală cu normă întreagă sau echivalent parțial a respectivei profesii într-un stat membru;

Va rog sa clarificati cate ore minimum pe luna ?Timp partial, program de lucru distribuit inegal?
ar trebui sa lucreze un medic pentru a se conforma cu legea.

Cu multumiri
VB


Buza Valeriu
 User  Buza Valeriu
a intrebat la 30 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Buza Valeriu
 User Buza Valeriu
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Sep. 2014
Stimata D-na/D-ra Popa,
Va multumesc pentru raspuns dar Va rog sa clarificati in ce masura art 3 (f) 2013/55 EU ?experiență profesională: exercitarea efectivă și legală cu normă ?ntreagă sau echivalent parțial a respectivei profesii ?ntr-un stat membru; ar permite unui salariat roman sa lucreze in Romania Timp partial, program de lucru distribuit inegal ca atunci cand pleaca la lucru in UE sa se conformeze cu art 3f.

Cu multumiri
VB
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Sep. 2014
Nu exista program minim pentru norma partiala prevazut in vreo lege, nici macar in Codul muncii republicat. In mod logic, ca sa putem vorbi de un contract de munca ar trebi sa aiba minim o ora pe luna, ca sa existe o norma . Dar legea nu prevede cat ar trebui sa lucreze minim un salariat.

Art. 103
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Programul distribut inegal nu reprezinta o norma lunara diferita de cea trecuta in CIM. El reprezinta exact asta: distribuirea inegala a orelor de lucru de la o zi la alta din saptamana. Un astfel de program insa (inegal) trebuie mentionat in contractul de munca pentru a putea functiona legal, cf.Codului muncii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024