ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

transmitere Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu problema daca se poate.
ultima zi de munca a unui angajat este pe 31 decembrie 2011.
decizia de incetare o voi face cu 01.01.2012..intrebarea mea este: o pot trimite mai devreme ? pe data de 01. nu se lucreaza la noi in companie.

multumesc frumos!

Adaugata in: Legislatia muncii
Claudiu Mihalache
 User  Claudiu Mihalache
a intrebat la 20 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ion Nita la 23 Dec. 2011
Data incetarii CIM nu face parte din durata contractului de munca. Incetarea se face cu prima zi lucratoare ce urmeaza ultimei zile de lucru a salariatului. Teoretic, data de 01.01.2012 este ultima zi de lucru conform CIM. Practic aceasta este zi libera legala. Nu se iau in considerare zilele de sarbatori legale, in special acolo unde acestea nu sunt zile lucratoare prin ordonante sau legi speciale asa cum este cazul alimentatiei publice sau sanatatii. Astfel, in cazul de fata incetarea ar avea loc pe data de 2.01.2011, zi libera legal. Prima zi din care salariatul nu mai vine la lucru este data de 03.01.2011. Este motivul pentru care perioadele de preaviz spre exemplu nu se mai calculeaza in zile calendaristice, ci lucratoare. Asadar daca incetarii CIM este ziua urmatoare LUCRATOARE si nu nelucratoare sau libera legal, iar aceasta data nu face parte din durata CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ion Nita
 User Ion Nita
a raspuns la intrebare la 22 Dec. 2011
Dac?? angajatul are ??ncheiat un CIM pe durat?? determinat?? al c??rui termen expir?? pe data de 01.01.2012 atunci acest contract ??nceteaz?? pe data de 01.01.2012, ??n temeiul art.56 alin.1 lit.i din Legea nr.53/2003-Codul muncii, republicat??.
??ntruc??t zilele de 1 ??i 2 ianuarie sunt zile de s??rb??toare legal?? ??n care nu lucra??i, decizia de ??ncetare a contractului se va ??ntocmi pe data de 3 ianuarie 2012 ??n care se va consemna data de 01.01.2012 ca data ??ncet??rii de drept a contractului ??i temeiul legal. ??nregistrarea ??n registrul salaria??ilor ??i transmiterea acestuia se va face pe data de 3 ianuarie.
Motivare: conform HG 500/2011, art.4 alin.1 lit.d elementele privind data ??ncet??rii cim ??? se ??nregistreaz?? ??n registru la data ??ncet??rii cim/ data lu??rii la cuno??tin???? a evenimentului ce a determinat, ??n condi??iile legii, ??ncetarea cim??? ??n cazul prezentat termenul contractului expir?? pe data de 01.01.2011 ??i nu putem trece alt?? dat?? de ??ncetare dec??t cea stipulat?? ??n contract, ??ntruc??t ne afl??m ??n cazul unui termen, prevederile HG-ului se vor corobora cu prevederile Codului civil art.2.554 Prorogarea termenului ??? Dac?? ultima zi a termenului este o zi nelucr??toare, termenul se consider?? ??mplinit la sf??r??itul primei zile lucr??toare care ??i urmeaz????? .
Dar ave??i ??i posibilitatea, dac?? sunte??i persoana nominalizat?? prin decizie scris??, s?? ??nregistra??i/ transmite??i registrul chiar ??n data de 01.01.2012 urm??nd ca pe data de 3 ianuarie s?? emite??i decizia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Claudiu Mihalache la 20 Dec. 2011
Se transmite in ziua incetarii, atunci cand salariatul nu mai deruleaza activitate si cand se intocmeste decizia de incetare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudiu Mihalache
 User Claudiu Mihalache
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Dec. 2011
multumesc pentru raspuns.
inca o intrebare va rog...
se poate transmite si mai devreme?
asta in cazul in care cel care transmite revisalul nu este la servici in aceea zi, concediu..diferite probleme...
sau este obligatoriu in ziua incetarii contractului?

multumesc frumos si sper ca ma puteti lamuri!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Dec. 2011
Dat fiind faptul ca ultima zi de lucru a salariatului dvs este data de 31.12.2011 puteti intocmi decizia de incetarea in ziua lucratoare imediat urmatoare ultimei sale zi de lucru, respectiv pe data de 03.01.2012. CIM inceteaza in ziua lucratoare imediat urmatoare. Zilele de 1 si 2 ianuarie sunt incadrate ca zile se sarbatoare legala, motiv pentru care desfacerea CIM se va face pe data de 03.01.2012, iar operarea in Revisal si transmiterea catre ITM o veti face in aceeasi zi, asa cum prevede HG 500/2011.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024