ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Unitatile bugetare autofinantate pot incheia CIM ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa multe discutii, pentru neaplicarea legilor la unitatea unde lucrez ,am intrebat pe responsabila de personal de ce nu incheiem CIM pentru personalul care lucreaza la Centrala Termica.Raspunsul a fost ca nu se poate fiinca nu permite legea ca suntem bugetari.
Este adevarat sau este doar o fofilare,mi se tot baga pe gat legi care stiu ca se aplica functionarilor publici,va rog descalcitima un pic.

Adaugata in: Legislatia muncii
Bejan Alex
 User  Bejan Alex
a intrebat la 02 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2011
Nu este prevazut in lege ca daca sunteti bugetar nu vi se poate intocmi CIM. Depinde insa de postul pe care il ocupati. Functionarii publici intr-adevar se supun unor legi speciale, insa nu exclud intocmirea CIM. Probabil legea la care se refera dumnealor este 188/1999 consolidata in 2009. Daca suteti incadrat ca functionar publici, atunci se aplica prevederile articolului 4 din lege.

Art. 4
1 Raporturile de serviciu se nasc si se exercita pe baza actului administrativ de numire, emis in conditiile legii.
2 Exercitarea raporturilor de serviciu se realizeaza pe perioada nedeterminata.
3 Prin exceptie de la prevederile alin. 2, functiile publice de executie temporar vacante pe o perioada de cel putin o luna pot fi ocupate pe perioada determinata, astfel:
a prin redistribuirea functionarilor publici din corpul de rezerva care indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice respective;
b prin numire pe perioada determinata, prin concurs in conditiile legii, in situatia in care in corpul de rezerva nu exista functionari publici care sa indeplineasca cerintele specifice pentru a fi redistribuiti in conformitate cu dispozitiile prevazute la lit. a. Persoana numita in aceste conditii dobandeste calitatea de functionar public numai pe aceasta perioada si nu beneficiaza la incetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra in corpul de rezerva al functionarilor publici.

In cazul in care ocupati un alt post, diferit de functionar public, atunci legea prevede intocmirea unui CIM, astfel aplicandu-se legea 53/2003 - Codul Muncii, modificat prin legea 40/2011.

Art. 6 - legea 188/1999
Prevederile prezentei legi nu se aplica:
a personalului contractual salariat din aparatul propriu al autoritatilor si institutiilor publice, care desfasoara activitati de secretariat, administrative, protocol, gospodarire, intretinere-reparatii si de deservire, paza, precum si altor categorii de personal care nu exercita prerogative de putere publica. Persoanele care ocupa aceste functii nu au calitatea de functionar public si li se aplica legislatia muncii;
b personalului salariat incadrat, pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului;
c corpului magistratilor;
d cadrelor didactice;
e persoanelor numite sau alese in functii de demnitate publica.

Alte intrebari despre Legislatia muncii