ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Urgent va rog raspuns articol de lege


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


S-a facut o sesizare la itm de catre un fost angajat caruia nu i-am platit zilele de concediu neefectuat. In urma controlului s-a sesizat ca angajatul respectiv nu avea fisa medicala la angajare de la medicul de familie in 2010. Dar avea fisa de medicina muncii facuta anul trecut. Imi lipsesc cateva cereri de concediu de odihna. Spuneti-mi daca-s pasibila de amenda si articolul de lege care spune ca din cauzele astea pot lua amenda. Multumesc. A ramas pe luni sa se faca procesul verbal. Eu stiam ca itm da intai masuri apoi sunt pasibila de amenda. Vreau sa stiu neaparat articolele de lege sa ma pot apara.

Adaugata in: Legislatia muncii
Diana Miha
 User  Diana Miha
a intrebat la 18 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului diana miha la 19 Ian. 2013
E corect, concediul de odihna se acorda la solicitarea salariatului cu aprobarea conducatorului firmei.Este un document primar care se tine in evidenta.Totusi , daca salariatul este pontat in concediu de odihna chiar in lipsa unei cererei se face dovada ca a beneficiat de acest drept.
In ce priveste fisa de aptitudine medicala incercvati sa implicati si inspectorul SSM daca aveti in unitate si medicul de medicina muncii.
Ar fi fost o problema daca la verificarile de sanatate salariatul nu ar fi fost apt pentru postul ocupat.
Nu va panicat, stiti cum este un control trebuie sa gaseasca ceva pentru altfel nu-si atinge scopul. Din cate constat ,nu ati incvalcat articole din codul muncii care intra in regimul contraventiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
Nu are cum sa-ti dea amenda.. O sa primesti o masura prin care sa-i platesti omului concediul neefectuat (asta daca din pontaje rezulta ca intr-adevar omul nu si-a efectuat concediul)..

Art. 148 (1) Codul Muncii: "Efectuarea co se realizeaza in baza unei programari.... " ...

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
mi-a spus ca concediu de odihna trecut in pontaj nu are nici o valoare daca nu am cerere de concediu de la salariat. este adevarat? daca am sa ii dau bani pe co neefectuat si are trecut in pontaj co dar fara cerere de co nu se ia in considerare. nu gasesc pe nicaieri o lege despre acest lucru
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
daca imi da amenda contest clar procesul verbal. deja de 2 zile avocatul firmei noastre se ocupa si se intereseaza de legi. stiam clar ca amenzi se dau doar in cazuri grave. ma tin tare, nu le dau nimik, nu sunt pasibila de amenda deloc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
am citit codul muncii. din punctul meu de vedere nu sunt pasibila de amenda. dar stiti cum e , inspectorul se leaga de orice. angajatul acela avea fisa de medicina muncii dar nu avea de la medicul de familie. inspectorul asta vroia ambele fise. cu toate ca am mai avut controale si a fost de ajuns fisa de medicina muncii. si in plus angajatul acela nici nu mai lucreaza la noi, el ne-a facut sesizare sa ii platim zile de co neefectuat. am avut norok ca angajatii activi au avut si fisa de la medic de familie si fisa de medicina muncii. s-a intamplat sa fie asa, nu ca le cer eu la toti de la medicul de familie, dar ei chiar imi adusesera. cred ca inspectoarea a spus anumite chestii la intimidare. chiar sunt sigura ca nu-s pasibila de amenda. am toate actele in regula, ctr, acte adit, fisa post, fisa evaluare, fisa ssm, medicina muncii absolut tot. revisal in regula, pontaje si state super in regula. mai imi lipsesc unele cereri de concediu de odihna care apar in pontaj si salariatii nu mi-au facut cerere de co. sa imi dea masura sa ii dau omului banii pe co neefectuat. procesul a ramas sa il faca luni la firma noastra , nu a vrut sa il faca la itm. cu toate ca data trecuta la control cu alt inspector la alta firma mi l-a facut in ziua respectiva la itm fara nici o abatere nimik, nici macar avertisment nu am luat. acu deduceti si voi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Ian. 2013
Mai intaii va recomand sa parcurgeti contraventiile din codul muncii.articole si amenzi
Fisa de aptitudine medicala se acorda de medicul de m,edicina muncii si nu de medicul de familie,
Faptul ca nu a prezentat-o la angajare atrage nulitatea contractului dar poate fi acoperita ulterior
Art. 57 din codul muncii republicat
(1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulitatii contractului individual de munca produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de munca poate fi acoperita prin indeplinirea ulterioara a conditiilor impuse de lege.
Faptul ca la verificarile anuale de sanatate ,a fost apt pentru postul pe care l-a ocupat nu sunteti in abatereIn
In ce priveste concediul de odihna, acest drept se poate verifica in pontaje daca salartiatul a beneficiat ori nu
Eventuale drepturi salariale neprimite ii dadea drept la actiune
Art. 171
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu alexei delimart Radu Anton