ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Venituri asociat microintreprindere dau dreptul la indemnizatie crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avand in vedere ca am realizat venituri ca asociata a unei microintreprinderi, platind un impozit de 3%, am dreptul la indemnizatia pentru crestere copil?

Aceste venituri se incadreaza conform HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art 3 pct.1 lit.e) ?

Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
e) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;

Va multumesc.

Alecsandra Ion
 User  Alecsandra Ion
a intrebat la 15 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2016
Da. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, in ultimul an anterior nasterii, trebuie sa aveti un stagiu de 12 luni in care sa fi realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit ori sa va fie incadrata la perioadele asimilate, cum ar fi de exemplu perioada in care beneficiaza de somaj.
Veniturile din activitati independente,sunt definite la art. 67 din Codul fiscal.
Pentru stabilirea nivelului indemnizatiei, se iau in considerare veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare celei in care a avut loc nasterea copilului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024