ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum pot demondtra incadrarea pe studii superioare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
am o problema pe care cei de la firma unde am fost angajata nu vor sau nu stiu sa o rezolve.
Doresc sa dau examen pentru un post in administratia locala, trebuie sa dovedesc vechimea in specialitatea studiilor superioare.
Eu am fost angajata la aceasta firma din primul an de facultate pe postul de director punct lucru.Dupa 3 ani mi-au schimbat incadrarea in manager zona, peste alti 4 ani, timp in care am terminat facultatea si am depus la societate diploma de licenta, mi-au schimbat iar incadrarea in manager punct lucru, dar pe actul aditional nu mentioneaza codul cor. Am cerut o adeverinta din care sa reiasa cand si daca mi-au luat in considerare studiile, si au eliberat-o cu mentiunea ca au fost luate in considerare de la data aliberarii diplomei de licenta, dar nu sa schimbat functia si atributiunile. Acum se cere sa dovedesc prin documnte ca cim sau act aditional, dar daca pe act nu scrie codul cor ce pot sa fac?

Adaugata in: Recrutare si selectie
Florentina Tache
 User  Florentina Tache
a intrebat la 05 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2016
Vechimea in specialitatea studiilor, este vechimea in domeniul in care ati studiat, in care ati obtinut diploma de studii.
Art. 3 lit. l) din HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici stipuleaza ca vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice reprezinta experienta dobandita in temeiul unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o functie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a invatamantului in Romania.
Vechimea in specialitatea studiilor reglementata de Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si de HG 611/2008 poate fi considerata o varianta a vechimii in specialitate.
Asadar, pentru vechimea in specialitate nu este suficient sa demonstrati ca postul respectiv necesita studii superioare, ci studii in domeniul in care ati studiat.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

TOP RASPUNSURI 2024