ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

procedura selectie - cum se procedeaza in caz de contestatie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

De curand am paticipat la un concurs organizat de-o institutie care are un statut aparte ? nu este privata/bugetara. Am dat un test cu 7 subiecte si am primit o nota mai mica decat m-as fi asteptat si mai mica decat nota minima necesara. Notarea s-a facut de la 0,00 puncte si nota maxima pe test ar fi putut fi 7 puncte, iar subiectele aveau punctaje diferite ?insa toate punctajele erau ?rotunjite? ?adica 1,5 puncte, 0,5 puncte, 2,5 puncte.
Si totusi nota mea fost ceva de genul 3,66 puncte ?adica foarte ciudat alcatuita.

Am facut contestatie si am primit raspuns in termen de-o saptamana [conform procedurii concursului] ca lucrarea mea a fost verificata de-o a 2a echipa de evaluatori si ca aceasta a 2a echipa a stabilit aceeasi nota pe care am primit-o si de la prima echipa de evaluatori.
Deoarece in raspunsul sau institutia a luat punct cu punct aratandu-mi ce anume n-am scris si cat m-au depunctat, mi-a fost usor sa realizez ca de fapt evaluatorii spuneau ca anumite criterii nu erau mentionate in timp ce eu eram convinsa ca existau in lucrarea mea. In total pe minim 2 subiecte daca nu chiar 3, asa-zisele-lipsuri-de-informatii erau fals constatate ca lipsuri.
Asa ca am scris institutiei ca anumite informatii pentru care ma depunctasera existau de fapt scrise in lucrare si am mentionat ca in cest caz singura proba ar fi fost sa-mi arate lucrarea mea care sa dovedeasca contrariul. Am adaugat ca odata ce a 2a echipa de evaluatori a confirmat nota pusa de prima echipa la nivel de ?zecime si sutime de punct? arata ca de fapt a 2-a chipa nici mcar nu a incercat sa faca propria notare. Nu am mai primit raspuns la acest demers.
Va rog am nevoie sa inteleg:
1- Se mai poate face ceva in cazul meu sau sunt 100% la discretia acestei instituii?
2- Exista alta autoritate care sa aiba ?puterea? sa verifice aceste selectii?
3- Odata ce eu sunt convinsa ca pe minim 2 subiecte m-au depunctat gratuit odata ce criteriile pe care m-au depunctat existau de fapt mentionate in lucrarea mea, sa inteleg ca astfel de surprize pot avea oricand la astfel de oncursuri si ca n-am nicio putere sa demonstrez ceea ce sustin? Atunci se poate ca aceste concursuri sa fie doar de ?fatada? si posturile sa se dea dupa alte criterii.
4- Dupa cum am scris mai sus, eu le-m cerut sa-mi probeze cu lucrarea mea ca anumite informatii nu exista in aceasta ? am dreptul sa cer acest lucru si este institutia obligata sa-mi puna la dispozitie copia lucrarii?
5- Procedura concursului nu mentioneaza situatia in care o persoana anu este multumita cu raspunsul la contestatie. A trecut mai mult de-o saptamana de cand le-am scris ca nu sunt multumita cu raspunsul lor. Sa inteleg ca nu-mi vor mai raspunde?

Multumesc mult,
SimonaDra


Simona Dra
 User  Simona Dra
a intrebat la 23 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2013
Ce redati dva aici tine de procedura interna de recrutare a angajatorului respectiv. Nu imi dau seama ce fel de statul are, totusi daca nu este nici privat si nici bugetar atunci este posibili ONG sau PFA / II. Dar nu mergem pe ghicite.

Legea nu prevede cum anume trebuie sa isi organizeze concursul un angajator, altul decat cel de stat, si ce sa contina testele incluse in evaluare.

Dacas sunteti absolut convinta ca acest angajator a apelat la metode discriminatorii, puteti sa luati legatura cu Centrul pentru Combaterea Discrimarii sau chiar ITM.

Insa legal vorbind, nu prea aveti ce autoritate sa sesizati pentru testele introduce in procesul de selectie si nu exista lege in acesta directie. V-ar sfatui insa sa nu generalizati pentru ca daca exista angajatori care procedeaza asa asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Din perspectiva angajari si a compatibilitatii angajat - angajator este o ocazie si pentru candidat sa afle daca s-ar regasi in politicile si procedurile companiei respective si daca intr-adevar este cel mai potrivit loc pentru el. Oricum, daca ati fost respinsa inca din procesul de selectie, cel mai bine ar fi sa mergeti mai departe si sa continuati cautarile. Mult succes!

Alte intrebari despre Recrutare si selectie

TOP RASPUNSURI 2024