ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


transferul intre institutii publice


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata intr-o institutie publica, o agentie, subordonata unui minister ( administratie publica centrala). La aceasta agentie, nu e vorba de raporturi de serviciu, angajatii nu sunt functionari publici, sunt medici, chimisti, farmacisti.
In ce modalitate se poate face o trecere de la aceasta institutie publica inspre minister, prin detasare? Nu cred ca transferul nu e posibil. Si daca este detasare, acesta este pe perioada de un an asa cum e stipulat in codul muncii, sau asa cum e in statutul functionarului public, de 6 luni.
Mutumesc.


Adaugata in: Recrutare si selectie
Carmen Radu
 User  Carmen Radu
a intrebat la 27 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2014
Transferul chiar nu este posibil, nu mai exista aceasta forma de modificare a locului muncii la nivelul angajatorilor. Numai in randul functionarilor publici este inca posibila, prin legea aplicabila lor, sau in cazul unei cesiuni pentru personalul contractual incadrat cu CIM. Niciuna din situatii nu este prezenta aici.

Se poate dispune detasare, ceea ce este cu totul altceva, iar acest lucru presupune un acord intre cele doua unitati, un contract de punere la dispozite a personalului de catre o unitate catre cealalta. Detasarea initiala se dispune prin decizie a angajatorului, unilateral, pe o perioada de un an. Perioada poate fi prelungita ulterior dar numai cu acordul salariatului. Pe perioada detasarii salariatul va desfasura activitate in baza deciziei de detasare primite iar operarile in Revisal se fac doar de catre angajatorul care dispune detasarea lui.

Fiind vorba de personal contractual, se supun prevederilor din Codul muncii.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Alte intrebari despre Recrutare si selectie