ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Data incetarii contractului individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In urma cu jumatate de an am avut control ITM, la control ni s-a spus ca nu procedam corect cu data desfacerii contractului individual de munca, adica: daca contractul expira in 30 noi il incetam cu 01 sau 31, ei au spus ca nu este corect, ziua este lunga si trebuie incetat in ziua in care il facem adica daca in 30 este ultima zi de lucru, omul vine la lucru si dupa care putem sa ii incetam.
Drept urmare noi asa procedam, dar nu mi se pare corect.In revisal apare intervalul de vechime cu ziua angajariii si o zi inaintea incetarii, daca un contract este din 01 pana in 30 eu incetez cu 30, vechimea este in revisal din 01-29.

Va rog a imi transmiteti cum sa procedez?


M. Andreea
 User  M. Andreea
a intrebat la 06 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iun. 2013
Nu este corect punctul de vedere al celor de la ITM. Data incetarii CIM nu coincide cu ultima zi de lucru, este zi nepontata si incepand cu ea el poate primi indemnizatie de somaj. Daca data incetarii ar fi zi lucrata si platita atunci i s-ar respinde cu siguranta dosarul pentru indemnizatia de somaj.

In conditiile in care ultima zi lucrata este data de 30 atunci incetarea se face asa cum bine ati spus, in ziua imediat urmatoare adica pe 31 sau 1, in functie de luna. Decizia o puteti face la finalul ultimei zile de lucru, daca incetarea are loc intr-o zi nelucratoare, sau in ziua lucratoare imediat urmatoare. Nu este in regula ce sustin cei de la ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
M. Andreea
 User M. Andreea
a raspuns userului diana miha la 08 Iun. 2013
Asa faceam si noi desfaceriile, dar la ultimul control, a spus ca ziua este lunga, salariatul poate venii la lucru 8 ore, dupa care sa vina sa ii incetam contractul ca nu mai vine la lucru, sau ii expira.Nu stiu ce sa facem, Ar fi bine sa facem o scrisoare catre ITM pentru clarificarea situatiei?Cui ar trebui sa ne adresam?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2013
Nici mie nu mi se pare corect cum au spus cei de la ITM. Normal si CORECT este, daca ultima zi lucrata este 30, decizia se face sigur cu data de 31 sau 1. Eu asa fac mereu si nu am avut probleme cu controalele de la ITM.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024