ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lipsa adeverinta medic din dosarul de personal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Stiu ca lipsa adeverintei medicale de la dosarul de personal atrage nulitatea cim. Am doi angajati din 16.11.2012 care nu mi-au adus adeverintele. Si intre timp am control de la itm si trebuie sa prezint inclusiv dosarele lor. Avand in vedere ca nu sunt sanse sa mai mi le aduca pana in control (unul dintre ei a reclamat societatea), pot sa le trimit acasa o adresa prin care sa ii instiintez ca nu mi le-au adus si sa rezolve cumva acest lucru? Si o copie dupa aceasta adresa sa o prezint celor de la itm in lipsa adeverintelor ?
Multumesc pentru amabilitate.

Valentina Tinoseanu
 User  Valentina Tinoseanu
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Nu aveti ce sa cereti salariatilor. Responsabilitatea efectuarii analizelor de medicina muncii apartine angajatorului, care suporta costurile
Codul muncii republicat :
Art. 27
1. O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor :

Art. 6
Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
Art. 7
Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Art. 8
1. Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor sunt: examenul medical la angajarea in munca.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Ian. 2013
CIM inceteaza de drept la data constatrii nulitatii, nu este incetat de drept de catre angajator. Altfel nu am mai vorbi de incetare de drept, angajatorul doar constata incetarea de drept printr-o decizie.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
d) ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca, de la data la care nulitatea a fost constatata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2013
Incercati cat mai curand posibil, completati dosarele certificatle de aptitudine medicala.Puteti sa le faceti cunoscut si in scris si eventual stabiliti un termen ca un ultimatum .Neprezentarea acestui document va permite sa le incetati CIM de dtrep in baza art 56 al.1 litera d
Art. 57
(1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia.
;;;;
;;;;
(3) Nulitatea contractului individual de munca poate fi acoperita prin indeplinirea ulterioara a conditiilor impuse de lege.
(

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Marius Ion Viviana Serni alexei delimart Gratiela Petrescu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024