ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajatorul nu respecta recomandarea medicului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La momentul angajarii in fisa mea medicala scria ca nu am voie sa stau in picioare din cauze medicale. Contrar acestor recomandari sunt obligata sa lucrez numai in picioare, desi specificul calificarii mele si al firmei ar permite sa stau pe scaun (croitorie). Dupa un timp am ajuns sa am din nou probleme medicale, cu tromboflebita acuta, fiind si operata si la sold, am ajuns iarasi la tratament, de unde am primit alta adeverinta medicala ca nu este voie sa lucrez in picioare. Conducerea firmei insa nu ia in considerare nici un act medical. Am facut sesizare si la ITM dar degeaba, situatia a ramas neschimbata.
Intrebarea mea este: Chiar nu este nicio modalitate de a obliga un angajator sa respecte legea in aceasta tara?


Cu respect,
Kiraly Brigitta

Brigitta Kiraly
 User  Brigitta Kiraly
a intrebat la 10 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florina Boianschi
 User Florina Boianschi
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2013
Inainte de semnarea contractului individual de munca ,angajatorul trebuia sa va informeze asupra atributiunilor din fisa postului,factori de risc accidentare si imbolnavire profesionala,regulament intern,perioada de proba,evaluarea profesionala,regulament intern,documente pe care trebuia sa vi le puna la dispozitie si in cunostinta de cauza sa decideti daca incheiati contractul.Vinovati de situatia creata :medicul de medicina muncii,angajatorul si dumneavoastra.Faptul ca angajatorul v-a angajat cu mentiunea ca nu aveti voie sa lucrati in picioare stiind ca aveti probleme medicale este o greseala si trebuie sa o accepte.Ce sanse aveti?Codul muncii spune ca un salariat care nu corespunde medical pentru un post sa i se ofere alt post,daca nu exista post poate fi concediat, angajatorul fiind obligat sa mearga la Fortele de munca sa va gaseasca ceva de lucru in situatia care o aveti.Greseala care a facut-o, sa va angajeze" apt conditionat" de la medicul de medicina muncii, este atuul dvs in instanta.ITM chiar daca solutioneaza pangerea dvs,nu va garanteaza ca angajatorul va ceda pentru totdeauna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2013
Ar trebui sesizata directia SSM de la ITM sau Inspectia muncii, nu orice inspector. Pentru ca este o problema ce tine de acest domeniu. Daca nu se rezolva cu ajutorul lor, solicitati ajutorul unui avocat si incercati o actiune in instanta.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024