ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum obtin Formular A1 pentru angajatii cu contract de munca mai mic de 30 de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

O companie romaneasca obtine un proiect in strainatate ( Germania) si doreste sa detaseze pentru o luna de zile 10 muncitori acolo. Avand in vedere faptul ca nu are suficienti angajati cu vechime in companie, angajeaza 6 noi muncitori si de a doua zi de la semnarea contractului ii trimite in strainatate.
Cum poate compania sa obtina formularul A1?
Mentionez ca de la CNAS mi s-a spus ca nu pot elibera A1 decat pentru angajatii cu vechime mai mare de 30 de zile in companie.
Multumesc!

Ligia Cioara
 User  Ligia Cioara
a intrebat la 03 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2016
Certificatul A1 (fost E101 sau E103) confirma faptul ca salariatul achita contributiile sociale in alta tara din Uniunea Europeana, daca este detasat sau lucreaza in mai multe tari in acelasi timp.
Asadar, formularul A1 se obtine in vederea evitarii dublei impuneri.
In Romania formularul A1 se elibereaza de catre Casa Nationala de Pensii Publice.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completeaza de catre angajator pentru unul sau mai multi salariati care vor fi detasati si se depune cu 30 de zile calendaristice inainte de inceperea perioadei de detasare la Casa Nationala de Pensii Publice.
Pentru eliberarea formularului A1 este necesar un dosar care trebuie sa cuprinda certificatul de atestare fiscala din care sa rezulte ca angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitarii formularului, adeverinta privind stagiul de cotizare realizat in ultimile 12 luni, emisa de casa judeteana de pensii pentru fiecare angajat detasat, ultima situatie financiara a angajatorului, copie a certificatului de inregistrare fiscala, Adeverinta de la Inspectoratul Teritorial de Munca din care rezulta numarul de salariati ai societatii la data solicitarii formularului, certificatul constatator emis de O.N.R.C. in luna in curs, contractul tradus incheiat intre angajatorul din Romania si angajatorul din statul de ocupare.
Daca dosarul depus la C.N.P.P este complet si corect, atunci formularul A1 se elibereaza in termen de 25 de zile lucratoare de la depunere.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024