ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce se poate face?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Doresc sa aflu parerea dvs. cu privire la urmatoarea problema: in cadrul unitatii unde lucrez - institutie publica cu 500 salariati, este o salariata care are un comportament nepotrivit in relatiile dintre colegi si cu sefii din anul angajarii ei din 2008 pana in prezent.
- ii inregistreaza cu reportofonul, ii fotografiaza, tranteste usile la dulapuri, sertare etc. Daca ii ceri explicatii...te da in judecata.
- trei salariati sunt dati in judecata pe motiv de agresare psihica, verbala.
- nu semneaza documente privind instruirea suplimentara de accident,instruirea in urma evaluarii, decupleaza de la internet etc.
- a fost cercetata disciplinar si sanctionata intrucat nu s-a prezentat pentru declaratii la comisia de cercetare.
- in prezent este singura intr-un birou de 54 mp. si refuza toate lucrarile ce i se transmit de sef pe motiv ca "el i-a salariu de 2 ori mai mare ca mine, sa le rezolve el!"

Intrebare: daca acest salariat are probleme de sanatate, care este domeniul in care poate actiona angajatorul pentru rezolvare? Disciplina muncii sau medicina muncii? Sau ce putem face sa rezolvam aceasta situatie?

Cu multumiri, astept raspunsul dvs.

Daliapan Daliapana
 User  Daliapan Daliapana
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Irava
 User Daniel Irava (Serviciu Extern SSM / PSI abilitat, PROTECT GAL)
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
1. Efectuati cercetarea disciplinara cu aplicare graduala de sanctiuni, pana la desfacerea CIM;
2. Cereti suspendarea de la lucru pe motivul ca lucratorul nu este instruit corespunzator d.p.d.v al legislatiei SSM (vezi HG1425 actualizata);
3. Aplicati sanctiuni conform ROI cu privire la neefectuarea sarcinilor de serviciu si pastrarea confidentialitatii la locul de munca;
4. Dati-o in judecata pentru inregistrare neautorizata si spionaj, cu consecinte grave prin posibilitatea de a transmite in exterior informatii confidentiale specifice activitatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daliapan Daliapana
 User Daliapan Daliapana
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mai. 2012
V?? multumesc pentru r??spuns!
eu sunt inspector SSM ??i m-am g??ndit ??i la reevaluare medical?? psihologic?? pe linie de medicina muncii, lu??nd ??n calcul c?? este un factor de stres pentru colegi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Opinia mea personala este ca ar trebui intervenit printr-un control medical, al medicului de medicina muncii dar si printr-un control psihologic, daca exista un psiholog la nivelul unitatii sau daca poate fi angajat / contractat un astfel de serviciu. Problema este una destul de complicata si cumva trebuie sa aveti acoperire daca recurgeti la incetarea raportului de munca. Inteleg insa ca are un comportament de natura agresiva, caz in care ar putea fi cercetata disciplinar di in urma cercetarii sa se stabileasca vinovatia ei, iar sanctiunea dispusa sa fie inceatare CIM. Cu atat mai mult cu cat va puteti baza pe martori, pe declaratiile celorlalti angajati.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024