ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 21 sapt. Sunt angajata dupa 15 iunie 2013. Deci pe 15 iunie 2014 fac un an. Data probabila a nasterii este 20 iunie. Credeti ca pot beneficia pt indemnizatia copil?? Dar daca intru in cele 126 de zile din aprilie mai pot beneficia? Se cotizeaza si in cele 126 de zile? Va rog mult sa ma lamuriti!

Maria Nasty
 User  Maria Nasty
a intrebat la 20 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Nasty
 User Maria Nasty
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Feb. 2014
Dar nelamurirea mea este aceasta...eu din aprilie o sa intru in cele 126 de zile...normal cand ar fi nasc sa fac un an de contract pe 15 iunie..s au se poate intampla si mai devreme?ca sa pot beneficia?s au trebuie sa fac 1 an de contract fara sa intru in cele 126 de zile ca altfel nu beneficiez.?se cotizeaza si acele zile pt indemnizatie.adik se pun la vechime si zilele acelea?va multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului maria nasty la 24 Feb. 2014
V-am mentionat despre concediile fara plata cu titlu informativ, nu am spus ca ati avea acum. Nu stiu ce se va intampla pana in iunie asa ca mi se pare corect sa aveti toata informatia.

Referitor la luna nasterii, conform OUG 111/2010 se iau in considerare si fractiunile de luna, cu conditia ca acestea sa fie de maxim jumatate din timpul lucrator din luna. Exceptional se iau in calcul si maxim 3 astfel de fractiuni cu durata mai mica. Deci ar trebui sa nu fie probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Nasty
 User Maria Nasty
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Feb. 2014
Pai nu am nici un concediu fara plata.absente nu am avut..doar cat am mers la controale medicale dar cate 2-3 ore pe luna..si concedii medicale atat. Dar normal ar fi sa nasc dupa data de 15 iunie ca sa fac un an sa pot beneficia de indemnizatie. Daca nasc mai devreme nu fac 1 an si nu beneficiez? Trebuie sa fie toata luna intreaga si iunie?Lamuriti-ma, va rog.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Feb. 2014
Aveti mare grija ca pe parcursul celor 12 luni pana la nastere sa nu aveti perioade mari de concedii fara plata pentru nevoi personale, absente sau pauze intre joburi.

Este bine sa stiti si faptul ca la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil se va lua in considerare si venitul integral pentru luna in care nastetiu (iunie 2014) asa cum ati fi beneficiat de el toata luna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Da, puteti beneficia de concediu crestere copil si indemnizatie lunara, conform datelor prezentate.

Concediul pentru maternitate pentru sarcina si lauzie nu influenteaza dreptul la CIC indemnizati. Perioada de concediu pentru sarcina (prenatal) intra in calculul celor 12 luni anterioare datei nasterii pentru acordarea drepturilor, cat si in calculul indemnizatiei pentru crestere copil.

Conform OUG 158/2005 din durata totala a concediului pentru maternitate aveti obligatia de a efecuta minim 42 de zile pentru lauzie

Pe parcursul concediului pentru maternitate se plateste doar contributia pentru pensii, indemnizatia nefiind impozabila si suportata integral din Fondul National de Asigurari de Sanatate. (FNUASS).

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024