ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La ce data pot obtine concediul medical de la un medic de familie la care intentionez sa ma transfer in curand?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
As dori sa stiu (conform Art 12 din Norme aplicare COCA/2012 -  Persoanele inscrise care doresc sa isi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al carei model este prevazut in anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc sa se inscrie, precizand numele medicului de la care pleaca. Medicul de familie primitor are obligatia sa anunte in scris (prin posta), in maximum 15 zile lucratoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleaca persoana are obligatia sa transmita fisa medicala in copie certificata prin semnatura si parafa ca este conform cu originalul, prin posta, medicului primitor, in termen de 15 zile lucratoare de la solicitare) de cand sunt oficial inscrisa la noul medic, mai precis daca imi poate completa si aviza concediul medical la data de 30 noiembrie 2012. In cazul unui raspuns afirmativ, ce data sa iau in considerare pentru obtinerea concediului medical in cazul in care 30 nov e zi libera ?
Mentionez ca sunt insarcinata in 8 luni cu al doilea copil, iar primul implineste 2 ani la data de 29. 11. 2012, deci va inceta suspendarea contractului de munca si voi avea nevoie de avizul medicului de familie pentru fisa de reangajare si obtinerea concediului prenatal.
Va multumesc.

Laurentia Virgil
 User  Laurentia Virgil
a intrebat la 12 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2012
Da, sigur ca se poate.

Concediul medical se acorda calendaristic, ceea ce inseamna ca va contine si zile libere legal (week-enduri si sarbatori legale), iar din totalul zilelor de concediu vi se vor plati numai cele lucratoare, nu si cele libere.

Nu aveti nevoie de nicio fisa de reangajare, faceti doar o cerere de reluare a activitatii dupa incetarea concediului pentru primul copil, apoi anuntati in scris angajatorul (printr-o alta cerere, insotita de dovada medicala), cum ca sunteti insarcinta swi apoi prezentati certificatul pentru concediul prenatal.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024