ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare fisa aptitudini-medicina muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este posibil ca dupa 10 ani de APT CONDITIONAT (mentionez ca sufar de arterita si spondiloza), in al 11-lea(actual) sa mi se treaca in fisa de aptitudini doar APT? Acest lucru a fost facut pentru a mi se putea oferi un alt post de lucru care necesita efort fizic (nu intru, deocamdata, in alte amanunte). Lucru cu care nu am putut fi de acord. Poate fi acel medic invinuit de ceva (din cate stiu eu, arterita este o boala IREVERSIBILA),iar simplul cuvant "CONDITIONAT" poate sa-ti schimbe toata viata ? Va multumesc!

Buda Lucian
 User  Buda Lucian
a intrebat la 12 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lucian Buda
 User Lucian Buda
a raspuns userului Dragomir Dascalu la 13 Nov. 2013
multumesc mult pentru informatii,dar acest caz este un pic mai complicat(fisa a fost "aranjata" din motivul explicat mai sus, de-aici a plecat si nedumerirea mea, adica dupa atatia ani de APT CONDITIONAT am devenit brusc doar APT?);-daca va arat ce scrie in fisa mea medicala si ce scrie in ultima fisa de aptitudini, este imposibil sa nu va faceti cruce(adica la toate bolile pe care le am eu, mi se recomanda "regim dietetic"(!!!!!!!!!!); hai sa fim seriosi, totusi!; oricum, cei de la medicina muncii spun ca sunt "acoperiti"(conform fisei de riscuri care le-a fost prezentata si care, la randul ei, a fost neadevarata); stiu ca este greu de dovedit asa ceva(dar nu imposibil) iar eu sunt hotarat sa nu cedez!; -inca odata va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragomir Dascalu
 User Dragomir Dascalu
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2013
Daca nu sunteti multumit de decizia medicului de medicina muncii, atunci aveti dreptul sa contestati Fisa de aptitudine, conform HG 355/2007 referitoare la supravegherea sanatatii lucratorilor. Astfel, aceasta hotarare prevede:
Art. 30. - Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea ?n muncă.
Art. 31. - Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează autorităţii de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, ?n termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine ?n muncă.
Art. 32. - Autoritatea de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate ?n termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
Art. 33. - Decizia comisiei este consemnată ?ntr-un proces-verbal şi este comunicată ?n scris persoanei examinate medical.
Art. 34. - Concluzia procesului-verbal este consemnată ?n fişa de aptitudine, ?n care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2013
Din cate stiu eu este o boala cronica, dar exista si cazuri de vindecare, prin tratament. Nefiind medic, iar site-ul neavand legatura cu domeniul, insa va recomand sa discutati direct cu un medic specialist pe tema bolii.

Ce pot sa va spus este ca daca exista o recomandare medicala referitoare la existenta acestei boli si limitarea efortului pe fondul ei, angajatorul ar trebui sa tina cont de ea. Ce puteti face este sa solicitati un control din partea ITM, directia SSM si sa incercati sa aveti si o discutie cu angajatorul, sa vedeti de ce vi s-a modificat astfel fisa de aptitudini. Este corect ceea ce spuneti, se modifica situatia daca apare apt in loc de apt conditionat.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024