ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program redus cu o patrime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as avea o nelamurire cu privire la procedura de reducere o programului de lucru cu o patrime .
Sunt insarcinata in saptamana 16 si am luat de la medicul de familie adeverinta prin care recomanda reducerea programului de lucru la 6 ore, langa aceasta am atasat o cerere catre director prin care il rog sa-mi aprobe cererea conform art.13 din OUG 96/2003 (mentionez ca am dus serviciului de resurse umane la inceputul sarcinii adeverinta de luare in evidenta) si cu toate acestea directorul a refuzat sa-mi aprobe cererea, motivand ca mai vrea de la medic alt document prin care sa-i explice domniei sale de ce anume trebuie sa mi se reduca mie programul, ce suferinte am, eventual si de la medicul ginecolog.
Acum va intreb, este legal sa-mi refuze acest drept din moment ce i-am dus, exact cum scrie in lege, recomandarea medicului + cererea facuta de mine? Medicul meu nu a mai avut un astfel de caz, ce alt document sa-i faca ?

Multumesc anticipat.


Vica Ardelean
 User  Vica Ardelean
a intrebat la 30 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012
Norma de aplicare a OUG 96/2003 nu face referire la modalitatea de aplicare a acestui articol. Acest articol se refera insa la conditiile de risc in care lucreaza salariata. Ar trebui mentionat in certificat ce riscuri exista, referitoare la sarcina sau chiar probleme de sanante care ar putea afecta sarcina. Spre exemplu, daca exista o eminenta de avort, daca lucrati in conditii de risc sau in mediu toxic etc.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024