ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor de periculozitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt asistent social şi lucrez în cadrul S.P.A.S. ca şi funcţionar public. Ţinând cont de faptul că avem muncă de teren, mai exact efectuăm diferite anchete sociale şi astfel intrăm în contact cu diferiţi oameni dintre care unii cu boli grave - TBC, SIDA, hepatită, etc.. - nu am putea să beneficiăm de un spor de periculozitate? Sau de ce sporuri am putea beneficia?

Liliana Turcu
 User  Liliana Turcu
a intrebat la 13 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2013
Sporurile in mediul bugetar sunt o problema in acest moment, din considerente financiare. Sporul pentru conditii vatamatoare sau periculoase de munca se acorda in baza Legii 284/2010 iar criteriile / conditiile de acordare a acestuia se stabilesc prin regulament intocmit de catre fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetar.

ART. 1
(1) Functionarii publici beneficiaza de un spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de p?na la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat.
(2) Locurile de munca, categoriile de personal, marimea concreta a sporului, precum si conditiile de acordare a acestora se stabilesc de catre ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor functionarilor publici, ?n limita prevederilor din regulamentul elaborat potrivit prezentei legi, av?nd la baza buletinele de determinare sau, dupa caz, expertizare, emise de catre autoritatile abilitate ?n acest sens.

Ar trebui verificat la Ministerul Muncii.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024