ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sunt insarcinata si fac naveta zilnic cu masina personala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect in trecut, dar totusi as vrea un raspuns mai actual in caz ca s-a schimbat ceva in codul muncii de atunci.
De un an si jumatate fac naveta zilnic (100 km) dus-intors cu masina personala la servici. Lucrez la o multinationala, firma foarte serioasa, cu angajatori suedezi. Sunt insarcinata in saptamana 10-a (am instiintat angajatorul in scris) si de vreo 2 saptamani am o stare de greata, vomit aproape orice mananc, sunt foarte slabita . Am fost la medic , m-a internat 6 zile in spital unde mi s-au administrat perfuzii si calmante pt ca ma si durea abdomenul.
Acum am iesit din spital insa starea mea nu s-a imbunatatit deloc si sincer imi este frica sa parcurg atati km zilnic. Am vorbit cu medicul ginecoloc sa ma ajute cu CM dar a zis ca este foarte greu sa acoperim toata perioada pana as intra in prenatal si ca trebuie sa ma duc la servici asa cu naveta cu tot.
Intrebarea mea este daca naveta se poate considera un risc pentru sarcina si faptul ca ma si simt rau? Cui ar trebui sa ma adresez sa discut despre aceasta problema?

Multumesc,
Andrea

Andrea Kerekes
 User  Andrea Kerekes
a intrebat la 20 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2013
Ar putea fi, dar acest lucru trebuie mentionat in raportul de risc intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii. Evitati in orice caz sa luati concedii fara plata in acesta perioada pana nasteti ca sa nu pierdeti din stagiul pentru indemnizatiei. Discutiati cu angajatorul, eventual obtineti o scrisoare medicala si prezentati-i-o cat mai curand si luati legatura si cu medicul de medicina muncii. Cat timp ati anuntat in scris angajatorul, acesta, impreuna cu medicul de medicina muncii, ar trebui sa faca o evaluare a conditiilor de lucru si a riscurilor aparute sau potentiale.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu alexei delimart adriana iancu G Stancu Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024