ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Sunt obligata sa fac evaluare la Institutul National de Expertiza?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In perioada 05.03.2014 ? 30.04.2014 (57 zile) am beneficiat in urma unei operatii de concediu medical cod diagnostic 186(alte tumori benigne ale uterului). In perioada concediului medical am lucrat de acasa cate patru ,cinci ore dimineata si trei ore dupa amiaza zilnic . Mi-am reluat activitatea cu 05.05.2014. La inceputul lunii iulie am stat pe sectia ATI in perfuzii ,stari de dureri in ceafa si tensiune 16 cu 10, stare de sanatate precara. Cu toate acestea incercam sa imi fac treaba si am stat peste program dupa ce mi se scoteau perfuziile.
In perioada 15.07.2014 ? 24.07.2014 (10 zile) am beneficiat de concediu medical cod diagnostic 438 (afectiunile functiei vestibulare si sindroame de vertij).
La reluarea activitatii am fost bagata in comisia de disciplina fiindca nu am informat in scris managerul ca suntem doar doi salariati , programul de salarizare nu functioneaza si duminica 13.07.2014 nu m-am prezentat la serviciu punand astfel institutul in pericol de a nu isi lua salariile si serviciul financiar a facut ordinele de plata dupa noile cerinte in locul meu. Am fost sanctionata cu avertisment scris.
In perioada 25.08.2014 ? 10.09.2014 (17 zile) am avut concediu medical cod diagnostic 694(cistita).
Incepand cu data 11.09.2014 ? 05.12.2014 (86 zile) am avut concediu medical cod diagnostic 325(tulburari anxioase). Diagnosticul acesta a fost pus in urma dezechilibrului hormonal care mi-a creat diferite stari , tensiune mare si legat de concediul din luna iulie. Total zile concediu medical 170.
S-a efectuat controlul medical periodic de medicina muncii in timp ce eu eram in concediu medical. In baza fisei de solicitare semnate din partea angajatorului in data 27.11.2014 catre Medicina Muncii s-a emis fisa de aptitudine care atesta faptul ca ??salariata este apta de munca din data de 08.12.2014?? si este bifat controlul medical periodic.
In data de 12.12.2014.mi s-a adus la cunostinta o decizie prin care mi se solicita de catre angajator un examen suplimentar de expertiza medicala la?? Ínstitutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca vazand complexitatea cauzei si pentru o evaluare completa deoarece nu am realizat examenul medical la reluarea activitatii dupa 122 zile concediu medical pe anul 2014.Nerespectarea deciziei constituie abatere disciplinara grava??.
Angajatorul a trimis adrese catre medicul de Medicina Muncii si catre Institutul National de Expertiza.....
Medicul de Medicina Muncii in adresa atesta ca sunt apta de munca si precizeaza ca salariata insasi poate solicita oricand o noua examinare medicala de medicina muncii daca doreste in baza Art.40din HG nr.355/2007???Orice lucrator are dreptul sa consulte medicul specialist de medicina muncii pentru orice simptome pe care le atribuie conditiilor de munca si activitaii in desfasurare??.
Eu am facut o nota catre Dl Manager si responsabilul SSM in care am precizat ca examenul efectuat este corect si valabil si ca examenul de reluarea activitatii se face tot de medicina muncii conform Art.5,6,8 si 23 din HG nr 355/2007 si Art 186 din Codul Muncii si avand in vedere decizia luata la cunostinta sa imi comunice ce am de facut,cand si unde sa ma prezint pentru examenul medical la reluarea activitatii.
Am primit raspuns prin posta cu AR (plic lasat in cutia postala fara semnatura mea sau a familiei de confirmare de primire) in care mi se comunica ca ??urmeaza sa va prezentati de buna voie la Institutul National....,in timpul programului legal de munca,iar costurile vor fi suportate integral de angajator si rezultatul evaluarii va sintetizat intr-un raport de expertiza legala care va fi prezentat medicului de Medicina Muncii conform legislatiei in vigoare??.
In data de 28.11.2014 am facut si trimis spre aprobare cerere de 16 zile concediu de odihna, raspuns tergiversat si dat in urma unui mail catre secretariat manager in data 05.12.2014 prin care mi s-a raspuns ca a fost respinsa cererea deoarece nu aveam inlocuitor.
Mentionez ca m-am prezentat la serviciu in data de 08.12.2014 . In data de 16.12.2014 a venit colegul meu si mi-a zis sa ?? fac cerere de concediu de odihna cu maine ca semneaza el ca inlocuitor si sa imi iau toate zilele in numar de 24?. Acum sunt in concediu de odihna pana la data 23.01.2015. Mi s-a dat de inteles ca nu mai sunt dorita acolo, dar este postul meu pe perioada nedeterminata.
Toate aceste lucruri contravin Regulamentului Intern privind ??respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii ,constituie discriminare directa actele si faptele de excludere,deosebire,restrictie sau preferinta....??
Am nevoie de ajutor,de raspunsunsuri.
Va multumesc


Cristina Vlad
 User  Cristina Vlad
a intrebat la 04 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Vlad
 User Cristina Vlad
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2015
Multumesc pentru raspuns. As dori sa imi spuneti cum sa procedez pentru a nu fi sanctionata cu abatere grava. Cristina Vlad
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2015
Dupa o absenta mai mare de la locul de munca (cum este cazul dumneavostra) este obligatoriu avizul medicului de medicina muncii.
Art 2 din Ordonanta nr.137/2000
(1) Potrivit prezentei ordonanţe, prin discriminare se ?nţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, v?rstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restr?ngerea, ?nlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, ?n condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, ?n domeniul politic, economic, social şi cultural sau ?n orice alte domenii ale vieţii publice.
(2) Dispoziţia de a discrimina persoanele pe oricare dintre temeiurile prevăzute la alin. (1) este considerată discriminare ?n ?nţelesul prezentei ordonanţe.
(3) Sunt discriminatorii, potrivit prezentei ordonanţe, prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor prevăzute la alin. (1), faţă de alte persoane, ?n afara cazului ?n care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate şi necesare.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca