ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa terminarea CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: dizolvarea societatii a avut loc in mai, iar in 5 iulie inceteaza suspendarea angajatei aflate in CIC. Cum poate beneficia de somaj, daca societatea la momentul dizolvarii nu a inchis contractele de munca? Se mai pot inchide acum? Ce acte ar fi necesare?
Multumesc!

Adaugata in: Somaj
Veve Mihaela
 User  Veve Mihaela
a intrebat la 12 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2013
Contractele inceteaza de drept la data dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. Dar ar fi trebuit intocmite decizii de incetare, inteleg din ce spuneti ca toti angajatorii sunt in aceeasi situatie. Operati incetarile in Revisal si intocmiti decizii conform legii, altfel ea nu are cum sa primeasca somaj pentru ca figureaza in continuare ca salariata. Riscati insa amenzi din partea ITM pentru ca nu s-au respectat termenele de operare in Revisal.

Actele pentru somaj sunt mentioante pe siteurile Agentiilor. Puteti incerca aici http://www.ajofm-bv.ro/index.php?c=luare sau la agentia din Bucuresti - http://www.bucuresti.anofm.ro/acte_ind.htm

Totodata, verificati cu cei de la Agentie daca poate primi somaj, pentru ca in mormele de aplicare a legii somajului dizolvarea unitatii nu se numara printre situatiile in care persoana poate primi somaj, cu toate ca nu este motiv imputabil salariatului.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024