ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand inregistrez in REVISAL incetarea contractului de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un angajat care isi desfasoara activitatea intr-un punct de lucru din tara solicita incetarea contractului de munca incepand cu data de 02.06.2014.
Din motive necunoscute cererea de incetarea a CIM ajunge la biroul Resurse Umane, aflat in Bucuresti, in data de 20.06.2014.Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu data inregistrarii incetarii activitatii ? care va fi aceasta? Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 20 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2014
Puteti refuza cererea respectiva, mai ales daca este una cu acordul partilor, nefiiind obligata sa o acceptati. In mod normal nu puteti opera o incetare atat de tarziu fata de data efectiva a incetarii, nu ar trebui sa o faceti, pentru ca riscati sa primiti amenda pentru nerespectarea termenului de operare in Revisal. Plus de asta, pana la data la care a ajuns la dvs respectiva cerere de incetare ce s-a intamplat cu salariatului? Daca a lucrat in continuare atunci a fost pontat si va fi platit deci in niciun caz nu poate figura raportul sau de munca drept incetat in aceasta perioada. Iar daca vorbim de o cerere de incetare cu acordul partilor atunci aceasta nu produce efecte decat daca este aprobata de angajator, in cazul de fata.

Trebuie clarificat mai intati ce fel de document aveti in discutie. Cerere de incetare cu acordul partilor sau demisie. Daca este demisie se complica lucrurile pentru ca acest tip de document nu poate fi refuzat, ci aveti obligatia sa il inregistrati. Caz in care trebuia sa fi fost anuntata cu ceva timp inainte de data de 2 iunie, mai ales ca demisia implica un preaviz.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Viviana Serni Radu Anton George Andreescu Marius Ion adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024