ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Carte de munca. Concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajata pe perioada determinata in invatamant pana la 31 august 2010. Am intrat in concediul de crestere a copilului la data de 17 septembrie 2010. Intrebarea mea este: cine imi opereaza in cartea de munca? Intentionez sa intru in somaj imediat ce imi expira perioada de 2 ani de CIC si mi se cere cartea de munca completata pana la 31 august 2010. De la scoala am primit refuzul completarii cartii de munca, iar cei de la ITM ma trimit inapoi la scoala. Multumesc.

Alina Luchian
 User  Alina Luchian
a intrebat la 10 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului alina luchian la 23 Iul. 2012
Vechimea se verifica prin adeverinta de vechime incepand cu ianuarie 2011. Ea va fi trecuta pe adeverinta de catre angajator, iar in evidenta ITM figureaza aceasta perioada ea fiind operata in Revisal si transmisa de catre angajator. Puteti adresa o intrebare direct la Inspectoratul de munca in acest sens.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Luchian
 User Alina Luchian
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Iul. 2012
Multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra. Mai am o nelamurire: Cum pot verifica daca perioada de doi ani de CCC e trecuta la vechimea mea in munca? Care este procedura? Institutia care mi-a acordat indemnizatia a trimis datele la REVISAL sau trebuie sa fac eu demersurile necesare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului alina luchian la 12 Iul. 2012
Dupa aceasta data, nu se mai trece nimic in carnetul dvs de munca deoarece nu ati mai prestat munca in baza unui contract individual de munca. Perioada in care ati fost in CCC, dupa data de 31 08.2010 nu se trece in carnetul de munca. Institutia de la care ati primit indemnizatia nu are competenta de completare a carnetului de munca, practic v-a platit indemnizatia in baza OUG 148 din 2005 si atat.
Mergeti la somaj si am convingerea ca nu veti avea probleme la depunerea dosarului pe acest motiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Luchian
 User Alina Luchian
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Iul. 2012
Revin cu o precizare la cele enuntate de mine anterior. Unitatea la care am lucrat mi-a inregistrat contractul, cartea de munca este completata pana la 31 august 2010 si se afla in posesia mea de la expirarea contractului. Intrebarea era de fapt, cine opereaza in cartea de munca incepand cu data de 1 septembrie 2010, eu fiind in concediul de crestere a copilului. Intre actele necesare ajutorului de somaj se specifica si cartea de munca completata pana la 31 decembrie 2010. Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Institutia la care ati lucrat avea obligatia sa va inregistreze contractul de munca in carnetul de munca. La angajare in mod sigur ati depus si carnetul de munca. ITM nu are nicio obligatie in ce va priveste. Carnetele de munca au iesit din uz incepand cu data de 01.01.2011. Scoala avea obligatia sa-l inregistreze la zi, sa-l depuna la CNPAS pentru scanare si sa vi-l predea pe baza de semnatura.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Gratiela Petrescu Marius Ion Viviana Serni adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024