ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


ce acte intocmesc pentru acord prelungire delegare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am urmatoarea situatie : un numar de 6 persoane au plecat in data de 06.06.2015 in Olanda, in urma unui contract care exista intre societatea noastra si santierul naval din Olanda.Li s-a intocmit informare conf.art.17 si 18 din CM in care li s-a adus la cunostinta toate datele (loc, salariul, clima, etc).Intre timp 4 persoane s-au intors in tara, au mai ramas 2 persoane.Eu am considerat situatia de fata ca fiind delegare si nu detasare, nu stiu daca am procedat corect si acum dupa ce au trecut cele 60 zile am nevoie de acordul lor, cum procedez ca ei nu s-au intors si ce acte trebuie sa intcmesc.Multumesc!

Adaugata in: Studii de caz Delegare
Geanina Ungureanu Tanase
 User  Geanina Ungureanu Tanase
a intrebat la 07 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2015
La nivel european, sensul notiunii de detasare nu este, acelasi cu cel din Codul muncii republicat. Sunt cateva elemente definitorii care fac ca notiunea de detasare trasnfrontaliera a salariatului roman sa corespunda definitiei delegarii din Codul muncii, si nu celei a detasarii. Salariatul desfasoara astfel activitate in beneficiul angajatorului din Romania, a celui care il detaseaza, si nu pentru un tert, asa cum se intampla in cazul detasarii regelementate in Cod.
Mai intai, contractul de munca incheiat cu angajatorul care detaseaza salariatul poate fi mentinut activ pe toata perioada detasarii, ceea ce inseamna ca angajatul va fi platit in continuare si de angajatorul sau de drept.
Un alt element distinctiv il reprezinta durata detasarii in afara tarii. Codul muncii stablieste ca detasarea poate fi dispunsa pe o perioada initiala de 1 an, cu posibilitatea prelungirii ei din 6 in 6 luni, ca urmare a unor motive obiective si cu acordul salariatului.
Ca angajator din Romania daca dispuneti detasarea unor angajati trebuie sa respectati prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 si pe cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009.
Conform documentelor, salariatul detasat se poate supune legislatiei unui singur stat membru. Potrivit art. 12 din Regulamentul 883, salariatul detasat in alt stat membru pentru a lucra pentru angajator continua sa fie supus legislatiei statului din care a fost detasat, daca perioada activitatii nu depaseste 24 de luni si acesta nu a fost trimis sa inlocuiasca o alta persoana.
In cazul in care aceste doua conditii nu sunt intrunite, pentru ca salariatul sa ramana supus legislatiei de securitate sociala din statul initial, este necesara obtinerea de catre angajator a formularului A1, document ce face dovada platii contributiilor in strainatate.
Documentul A1u poate fi obtinut pentru o perioada initiala de 24 de luni, prin exceptia precizata la art. 12 al Regulamentului european.

Alte intrebari despre Studii de caz