ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce se intampla daca in cartea de munca nu este inregistrat ultimul loc de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai concis pt a nu va rapi din timpul dvs. valoros.
In anul 2007 eram angajat la societatea A. Tot in 2007 am reusit sa ma angajez si la o a doua societatea B, functionam la ambele in paralel, 4 ore la A, 4 ore la B.
In 2009 am parasit societatea A ramanand angajat doar la societatea B.
Cand am ridicat cartea de munca de la ITM in 2011 (dupa acea perioada cand cartile au fost scanate la casa de pensii), am constatat ca ultima inregistrare in cartea de munca era cea cu societatea A, respectiv data de 2009 cand am plecat de la aceasta societate, societatea B nu apare nicaieri inscrisa in carted, desi practic exista spatiu, e ca si cand eu nu am fost angajat niciodata la aceasta societate desi am lucrat 4 ani la aceasta societate B.
Intrebare: data fiind aceasta situatie ce probleme pot aparea referitor la pensie, sa spunem, sau orice alta problema considerati dvs. ca ar fi, va rog mult sa mi-o semnalati pt. a putea sa o rezolv.

Va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Succes in activitatea dvs.
Cu stima.


Adaugata in: Studii de caz
Adrian Adrian
 User  Adrian Adrian
a intrebat la 20 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Daca angajatorul nu a operat in cartea de munca nu inseamna ca nu figurati ca angajat in acea perioada. Cat timp ati semnat un contract de munca iar acesta a fost inregistrat la ITM nu ati pierdut vechimea in munca,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Predescu Ana
 User Predescu Ana
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Ar trebui sa va adresati ITM-lui, sa aratati despre ce este vorba, atasand copii ale contractului de munca, acte aditonale etc. din perioada respectiva. Normal ar fi sa faca inscrierile corect sau sa va elibereze o adeverinta pt. perioada lucrata la B, daca la B ati avut functia de baza. Daca la B nu ati avut functie de baza, nu se trece in cartea de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2012
Nu se intampla nimic la pensie. Stagiile de cotizare pentru pensie sunt evidentiate in declaratiile individuale depuse de angajator la CNPAS, iar din 2011 prin DECLARATIA 112 la ANAF.Oricum nu puteti beneficia decat de un stagiu de cotizare dupa un singur contract de munca de la angajatorul declarat angajator de baza. In schimb veniturile obtinute in baza celor doua contracte se cumuleaza la calculul punctului de pensie. Prin scanarea carnetelor de munca intereseaza doar perioadele lucrate anterior datei de 01.04 .2001,data intrarii in viiogoare a Legii 19 din 2000.Informatiile din carnetul de munca dupa data de 01.01.2001 nu mai sunt luate in calcul la pensie.
Apreciez ca nu ar trebui sa aveti niciun fel de problema cu atat maimult ca aceste carnete de munca sunt predate titularului.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu George Andreescu Viviana Serni alexei delimart Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024