ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedii medicale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 31.01.2012 am incheiat un contract individual de munca cu o persoana, urmand ca acesta sa inceapa activitatea la data de 01.03.2012.

Persoana respentiva nu a venit la munca in primele zile, prezentand un certificat medical cu cod de indemnizatie 01 si in caseta din dreapta sus este bifat "in continuare".

Cum tratez acest medical? Calculez primele 5 zile calendaristice ca fiind suportate de unitate sau iau legatura cu fostul angajator pentru a-mi transmite baza de calcul pentru concediul medical initial.

Precizez ca am luat legatura cu medicul care a eliberat concediul medicalul si a spus ca nu poate sa modifice pe medical ca fiind initial.

Multumesc pentru ajutor!

Adaugata in: Studii de caz Medicale
Mirela Tudose
 User  Mirela Tudose
a intrebat la 12 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Tudose
 User Mirela Tudose
a raspuns userului diana miha la 18 Apr. 2012
Multumesc pentru raspuns!

Nu este ciudat pentru ca societatea noastra are un contract cu vechiul angajator prin care suntem obligati sa preluam o parte din personal.
Problema mea este ca nu stiu cum sa calculez acest medical: ca initial sau in continuare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 13 Apr. 2012
Oricum salariatul trebuie sa ia legatura cu fostul angajator ca sa ii dea adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni, sau adeverinta pentru ultimele 6 luni pentru care s-a platit CAS ca poate a avut si pauze, altfel nu aveti cum sa ii calculati medicalul. Totusi mi se pare ciudat ca a plecat de la fostul angajator, fiind in medical ceea ce nu e corect. E clar ca nu puteti inregistra un medical in continuare, fara cel initial. Am avut o situatie la servici cu un medical gresit, trebuia sa fie in continuare si medicul a pus initial. I l=am dat angajatului sa il schimbe si medicul de familie l-a schimbat. Atunci am vorbit intai la Casa de Sanatate sa ii intreb ce solutie am si ei mi-au spus sa il schimb sa nu am probleme cu depunerea declaratiei. Pe vremea aia se depuneau declaratiile separat, nu era 112. Ceva e ciudat aici, mai bine luati dumneavoastra legatura cu fostul angajator al salariatului. Aveti voie sa refuzati un medical,daca vi se pare ceva incorect la el.

Alte intrebari despre Studii de caz

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024