ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de agent in perioada de concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am lucrat cu contract individula de munca din anul 2005 iar in anul 2009 am intrat in concediu de crestere copil. Din anul 2006 am inceput sa fac si asigurari pe baza unui contract de agent. Cand am depus dosarul pentru indemnizatia de crestere copil, am luat in calcul numai veniturile de unde lucram, fara cele din contractul de agent de asigurari. Acum in 2013 mi-a venit o adresa de la Agentia Nationala Pentru Plati si Inspectie Sociala care imi spune ca trebuie sa restitui sumele primite pentru indemnizatia de crestere copil caci am avut venituri din alte surse. Pentru acele venituri am primit adeverinta de la Generali si am depus la ANAF declaratia pt venituri din activitati independente si am decizia de impunere.
Este normal sa-mi ceara sa restitui sumele pt indemnizatia de crestere copil atata timp cat eu nu am beneficiat de aceasta indemnizatie de pe urma acelui contract de agent?

Adaugata in: Studii de caz
Stoian Adriana
 User  Stoian Adriana
a intrebat la 02 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Daca ati incasata venituri in baza acelui contract pe perioada concediului cretere copil si a acordarii indemnizatiei, atunci da, este normal. Cele doua tipuri de venit nu se pot cumula, realizarea veniturilor de natura profesionala, impozabile, din derularea efectiva a unei activitati, ducand la suspendare indemnizatiei.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024