ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum fac sa eliberez adeverinta de vechime?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am avut doua angajate cu contract perioada determinta de 1 an. In aceasta perioada ele au fost detasate la o scoala din judet. Deoarece nu am dorit sa prelungim contractul pentru o perioada mai mare am efectuat incetarea acestuia de drept la expirarea perioadei pentru care acesta a fost incheiat (art. 56,lit i).
Doar ca scoala unde au fost detasate refuza sa ne trimita adeverinta pentru perioada in care angajatele noastre au lucrat acolo si alte documente pe care le-am solicitat. Exista vreun cadru legal care sa-i oblige sa ni le elibereze?
Eliberez adeverinta de vechime daca nu am situatia la zi a angajatelor? Una dintre angajate a nascut intre timp si nu am fost anuntati de catre aceasta si dupa o discutie cu contabila de la scoala am inteles ca i-ar fi modificat si programul de lucru. Aveau dreptul sa faca asa ceva?
Multumesc frumos !


Adaugata in: Studii de caz
Viorela Dorobantu
 User  Viorela Dorobantu
a intrebat la 21 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorela Dorobantu
 User Viorela Dorobantu
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Sep. 2012
Va multumesc pentru raspuns. Asa am procedat. Am emis decizia de incetare si adeverinta de vechime...doar ca d-le de acolo au spus la un moment dat ca le-au introdus dansele in Revisal si mi-e teama sa nu fi facut eu stiu ce modificari si sa le fi transmis la ITM. Din cate stiu eu nu aveau acest drept.
Oare cum as putea sa aflu mai multe despre angajatele noastre?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2012
Puteti sa ii emiteti decizie de incetare si adeverinta de vechime, in care mentionati ca mutatie intervenita detasarea. Din cunostintele mele nu exista prevazuta in lege obligatia angajatorului la care a fost detasat salariatul sa va trimita toate aceste documente. Insa daca salariata este cea care va solicita atunci acestea ar trebui cumva obtinute. Incercati sa luati legatura si cu cei de la ITM pentru acesta situatie.

Referitor la reducerea programului de lucru, daca ea a revenit la lucru dupa nastere si a facut dovada faptului ca alapteaza, prin certificat medical, atunci da, se putea aplica o reducere a programului de lucru de la 8 la 6 ore, fara a-i fi afectat salariul sau daca salariata a solicitata reducerea programului din motive medicale, anterior nasterii. Insa ar fi trebuit sa va comunice si dvs starea ei, dvs fiind angajatorul ei, cel cu care exista un CIM semnat.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024