ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se face plala la 12 zile lucrate continuu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-o companie multinationala.

Programul normal de lucru este de L-V 8 ore/zi.

Prin rotatie o data la luna, lucram fiecare Sambata 6 ore si Duminica 6 ore. Atunci cand iti vine randul sa lucrezi in weekend lucrezi fara intrerupere 12 zile, de exemplu eu lucrez in luna septembrie in perioada 05.09.2011 - 16.09.2011 si am in prima saptamana 52 ore lucrate, iar in a doua saptamana lucrez normal de L-V 8 ore/zi, dar aceste 12 zile le lucrez continuu fara zile de repaus.

pt zilele lucrate de Sambata si Duminica si pt cele 12 zile lucrate continuu ni se acorda doar 1,5 zile libere la un weekend lucrat, iar aceste 1,5 zile libere ti se dau la cere cand ai nevoie. Nu beneficiem de nicio plata suplimentara, de niciun spor si de nici un ban in plus la salariu, ci doar de cele 1,5 zile libere.

As vrea sa stiu cum ar trebui sa fim platiti concret in acest caz.

Adaugata in: Studii de caz
Cm Cl
 User  Cm Cl
a intrebat la 15 Sep. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2011
Codul Muncii republicat prevede posibilitatea derularii unei activitatii continue pe o perioada de maxim 14 zile consecutive, perioada pentru care zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat. - art. 137 alin. 4. Totodata, salariatul care beneficiaza de repaus saptamanal in conditiile alin. 4 ar trebui sa beneficieze de dublul indemnizatiei acordate in cazul muncii suplimentare. - art. 123. alin 2 din Codul Muncii republicat.

Art. 137
1 Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
2 In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
3 In situatia prevazuta la alin. 2 salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
4 In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
5 Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. 4 au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. 2.

Art. 123 alin. 2 prevede ca sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. 1, se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024