ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Data suspendarii CIM pentru a intra in CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


CIM poate fi suspendat incepand cu data nasterii copilului sau dupa cele 42 zile de lauzie?
Am fost angajata in invatamant pe perioada determinata pana la 31.08.2010, copilul s-a nascut pe 6.08.2010, iar de CCC (indemnizatie) am beneficiat din data 17.09.2010. In carnetul de munca mi s-a incetat activitatea pe perioada determinata fara referire la concediul de maternitate sau CCC. Doresc sa beneficiez de ajutor de somaj, insa cererea imi este respinsa pe motiv ca nu a fost suspendat CIM la data de 6.08.2010, data nasterii copilului.
Se mai poate opera suspendarea in carnetul de munca si incepand cu ce data? Mentionez ca nu mi s-a operat in Revisal deoarece am primit carnetul de munca de la 1.09.2010.
Multumesc.

Alina Luchian
 User  Alina Luchian
a intrebat la 31 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Aug. 2012
In adeverinta pe care o elibereaza angajatorul dupa modelul din anerxa 26 la HG 174 se vad suspendarile de contract, deasemenea din declaratiile privind contributia de somaj.In carnetul de munca nu se operau suspendaruile de contract pe motive medicale. Este o abordare gresita. Incercati o audienta.
ART. 18 din HG 174 DIN 2002
(1) In vederea certificarii stagiilor de cotizare si a stabilirii dreptului la indemnizatie de somaj, angajatorii au obligatia, odata cu inmanarea carnetului de munca, de a elibera persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu o adeverinta din care sa rezulte baza lunara de calcul prevazuta la art. 14, pentru fiecare luna, din ultimele 12 luni, inainte de data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, pentru care acestia le-au retinut si virat la bugetul asigurarilor pentru somaj contributia individuala prevazuta la art. 27 din lege si au platit contributia datorata de angajator prevazuta la art. 26 din lege, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 26, precum si, dupa caz, urmatoarele:
...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Aug. 2012
Odata cu acordarea concediului de maternitate contractul de munca se suspenda de drept, insa nu se opereaza in Revisal acest concediu, fiind de natura medicala. CIM nu poate fi suspendat pentru CCC fara efectuarea concediului de maternitate, in conditiile in care aveti dreptul la acordarea lui fiind salariata. Ceea ce inseamna ca numai dupa cele 42 de zile de lauzie puteti intra in CCC. Nu se inregistrau nici anterior intrarii in vigoarea a noului program Revisal, ele fiind suspendari de drept. Solicitati o audienta si eventual faceti o contestatie, ceva nu este in regula in rationamentul lor. Modifcarile in cartea de munca pot fi facute doar de angajator sau ITM.

Alte intrebari despre Studii de caz

TOP RASPUNSURI 2024